Venetiaans Masker


Maak zelf een prachtig Venetiaans Carnavals masker! Leuk voor tussendoor of tijdens Carnaval. Je kan hem zelf versieren zoals je wilt!

Benodigdheden: een kartonnen bordje (of gekleurd karton), een schaar, verf, stiften, materialen om de maskers mee te versieren zoals bijvoorbeeld glitterlijm, pailletjes, edelsteentjes, veertjes, knoopjes, pomponnetjes, etc. 


Knip het kartonnen bordje doormidden. Teken twee ogen erop met een potlood en knip deze voorzichtig eruit. Dit kunnen de kinderen waarschijnlijk niet zelf, dus is het handig om alvast voor te bereiden indien nodig. 

Als je geen kartonnen bordjes hebt trek dan een pan of een kinderbord over op gekleurd karton en gebruik dit rondje als basis om vanuit verder te werken. 

Verf de maskers in de kleur die je mooi vindt en laat ze drogen voordat je verder gaat. Als je gekleurd karton gebruikt hoef je ze natuurlijk niet te verven en kan je gelijk doorgaan met versieren van het masker.

Je kan je masker ook inkleuren dan hoef je niet te wachten tot hij droog is. En in plaats van een rietje kan je twee gaatjes maken aan de zijkanten waarin je elastiekjes of een touwtje doet. 

Als je masker droog is kun je hem versieren zoals je zelf wilt! Gebruik hierbij bijvoorbeeld glitterlijm, pailletjes, edelsteentjes, veertjes, knoopjes, pomponnetjes, etc.

Aan de achterkant kun je nog een rietje of stokje vastmaken met lijm of plakband zodat je het masker voor je gezicht kan houden zoals op een echt Venetiaans Carnavals bal. 

Kijk hier voor meer leuke kinderinspiratie: VROLIJKE KOTERSVolg Vrolijke Koters op Instagram, Facebook, Pinterest en Youtube!


Delen is lief! 


Kom je zingen en spelen met Roodkapje en Draakje?