RIDDER THEMA


In dit blog vind je een heleboel leuke RIDDER THEMA ACTIVITEITEN. Geruik ze voor een RIDDERFEESTJE of voor een THEMAWEEK over ridders! Je kan natuurlijk ook wat losse activiteiten eruit doen. 

September 2020 werd mijn zoontje 5 jaar. Voor de eerste keer werd er in ons huis een kinderfeestje gegeven. Rolstoel of niet ik wilde dit geheel zelf organiseren. Tenslotte was kinderactiviteiten organiseren en uitvoeren vroeger mijn betaalde baan. Door mijn enthousiaste voorbereiding duurde ons kinderfeestje uiteindelijk 5 uur. Uiteraard hoef je dus niet alles te gebruiken uit dit blog ;)


Het kinderfeestje begon om half 12. Nadat we de kadootjes uit hadden gepakt, gingen we aan tafel. De tafel was mooi versiert met allemaal feestversiering in Ridder Thema. Op de tafel zat een ridder die een spannende brief bij zich had (gratis te downloaden hieronder). Hij vroeg of we hem wilde helpen, want de draak had de prinses ontvoerd. Eerst aten we ons buikje vol met de Fruit-poffertjes spiesjes, daarna verkleden we als echte ridders met een Ridderharnas en Ridderschmink. We maakten een Ridderzwaard en een Ridderschild en deden de Ridderspeurtocht met allemaal leuke ridder spelletjes!


FEESTVERSIERING: Een gezellig kinderfeestje begint natuurlijk met een mooi versierde tafel. En een spannend verhaal! De huiskamer was versierd met: ridder bordjes, bekers, tafelkleed, slingers, servetjes, rode en blauwe ballonnen.

SPANNENDE BRIEF: Op de tafel zat een ridder klaar met een brief speciaal voor de jarige job! "Ik ben ridder Bas en ik heb jouw hulp hard nodig. De draak heeft de prinses gevangen genomen. Kun jij haar redden? Versla de draak en bevrijd de prinses, dan wordt je tot ridder geslagen! 

RIDDER ETEN: We gingen eerst ons buikje vullen met een riddermaaltijd! We maakten Fruit-poffertjes spiesjes. Ridders houden niet zo van netjes eten met mes en vork. Ze prikken liever hun eten op een lang en scherp voorwerp net als hun zwaard. Dus satéprikkers erbij en spiesjes maken maar!


Download hier gratis de ridderbrief!

Brief Ridder
PDF – 712,2 KB 330 downloads

RIDDERZWAARD: Van karton, aluminiumfolie en edelsteentjes maakten we een mooi Ridderzwaard

RIDDERSCHILD: Met de Ridder Kleurplaat van vrolijke Koters maakten we een mooi Ridderschild

HARNAS: Van een vuilniszak maakten we een echt Ridderharnas


SCHMINK: We maakten een helm met Ridderschmink

SPEURTOCHT & SPELLETJES: We deden leuke  ridderspelletjes tijdens de Ridderspeurtocht

DRAAK: Daarna moesten we de Draak verslaan! Zie het blog over de Ridderspeurtocht!


RIDDERTAART: Met wat hout en steen patronen malletjes voor fondant en een ridder van suikergoed maakte ik een riddertaart. 

ZELFGEMAAKT: De kindjes mochten een simpelere versie zelf maken! Daarna was het de hoogste tijd om naar huis te gaan voor de kindjes!


GROENTE TREINTJE: 'S avonds kwamen de volwassenen om patatjes te eten met een Groente treintje

KASTEEL: Later die week maakten we nog een Kasteel van vouwblaadjes en gingen deze versieren.

RIDDER TRAKTATIE: Mijn zoontje trakteerde Drakeneieren  en Drakenpoepjes met zijn Riddertraktatie


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Maak jouw eigen website met JouwWeb