De moestuin van Heer Hermelijn


De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn is een leuk en grappig kinderboek over twee dieren die samen een moestuin beginnen. Hieronder een korte samenvatting van het verhaal en mijn review.

Titel: De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn. 
Schrijver: Elle van Lieshout, Erik van Os en Marije Tolman. 
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren. 
Prijs: 14,95 euro.
ISBN: 978 90 8967 360 2
Verkrijgbaar bij de boekhandel en online. 
Doelgroep: kinderen vanaf 3 jaar. 


Het verhaal 


Heer Hermelijn begint een moestuin. Zaadjes in de grond. Gietertje water. Beetje mest. Veel geduld. Hoe moeilijk kan het zijn? 

Tja...dat valt toch niet mee met al die mollen, al die muizen. Al die duiven, rupsen, luizen. Maar gelukkig krijgt hij hulp van Kereltje Konijn. 


Wanneer kun je dit boek gebruiken?


Dit leuke en mooie kinderboek is goed te gebruiken in alle situaties waarin iemand even de tijd wil nemen om kinderen voor te lezen. Het is leuk voor ouders om voor te lezen aan hun kinderen, maar ook erg leuk voor een kleuterjuf die het thema gezond eten of het hebben van een moestuin wil behandelen. Het kan natuurlijk ook los van deze thema's prima worden voorgelezen aan jonge kinderen tussendoor, maar kan als opening worden gebruikt om door te praten over waar groente en fruit vandaan komt en of de kinderen weleens een moestuintje gehad hebben of iets weten van tuinieren. 


Waarom dit boek en niet een ander?


Dit boek maakt op een speelse en kinderlijke manier duidelijk wat een moestuin hebben inhoudt. Het is een erg leuk boek om voor te lezen aan peuters en kleuters en bevat naast meer kennis over waar nu eigenlijk de groente en het fruit vandaan komen (spoiler alert: nee niet uit de supermarkt zoals veel kinderen tegenwoordig denken! ), een heleboel woorden die goed zijn voor de uitbreiding van de woordenschat van jonge kinderen! Ook komen er een heleboel rijmwoorden in voor. 

Daarnaast is het een grappig verhaaltje waarin het konijntje best een beetje stout is eigenlijk, wat veel kinderen zal aanspreken. De mooie bijpassende illustraties maken dit leuke boek helemaal af!


Wil je meer weten over dit mooie boek?
Kijk dan hier: http://hooglandvanklaveren.nl/boek/de-moestuin-van-heer-hermelijn-en-kereltje-konijn


Meer leuke tips of reviews over kinderboeken?
Kijk hier: KINDERBOEKEN


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief!


Ken je ook ons Youtube kanaal al?