Rupsje Nooitgenoeg Kunstwerk


Vrijwel iedereen kent het leuke kinderboek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle wel. Het hongerige rupsje eet zich door een heleboel gezonde en ongezonde etenswaren heen en wordt uiteindelijk een mooie vlinder. Vooral de gaatjes in het boekje die aangeven waar het rupsje heeft gegeten spreken altijd tot de verbeelding bij jonge kinderen.


Met deze knutseltips maak je gemakkelijk zelf je eigen Rupsje Nooitgenoeg Kunstwerk!  Super simpel, maar erg leuk om te doen met peuters en kleuters!

Benodigdheden: verf (in de kleuren: geel, blauw, groen, rood en oranje), 5 lege wc-rolletjes of keukenrollen, a3 of a4 papier, kleurpotloden en stiften. 


Het boek: Rupsje Nooitgenoeg


Als je het boekje hebt lees je deze natuurlijk eerst voor! :)


Rupsje Nooitgenoeg Stempelen


Doe wat groene en rode verf op een kartonnen bordje of een oude krant. 

Doop de wc-rollen erin en stempel je eigen Rupsje Nooitgenoeg op je blaadje. Zijn lijf is groen en zijn kop is rood. 

Als je rupsje af is kun je erboven een geel zonnetje, een rode appel, een groene peer, een blauwe pruim, een rode aardbei en een oranje sinaasappel stempelen net als in het boekje.

Doe de kleuren verf weer op een bordje of oude krant en doop je wc-rol erin. Het is het handigste om per kleur een andere wc-rol te gebruiken. 

Laat nu eerst je kunstwerk drogen. Als de verf droog is kun je hem verder gaan versieren met de kleurpotloden en de stiften. Teken de ogen, de oren, de neus en de pootjes van Rupsje Nooitgenoeg. Maak er een leuk zonnetje van en kleur het fruit in. Met een zwarte stift kun je de gaatjes in het fruit tekenen waar Rupsje Nooitgenoeg doorheen heeft gegeten. 

Klaar is je leuke Rupsje Nooitgenoeg!

Meer leuke kinderboeken tips? Kijk hier: KINDERBOEKENVolg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief! :)


Kom je zingen en spelen met Elsje het Elfje?