Regenboog Karton

Maak een mooie regenoog van karton en oude tijdschrijften!

Benodigdheden: karton, schaar, lijm, oude tijdschriften (bv de Allerhande van AH), potlood, stiften, eventueel watjes, wiebeloogjes, rood papier en versiersels in regenboog kleuren (bv pailletjes, edelsteentjes, ponponnetjes, knoopjes). 


Knip een regenboog uit karton. 

Verdeel met een meetlat de regenboog in 6 rijen. Zet met potlood stipjes op de regenboog. 

Trek lijnen met een potlood van het ene naar het andere stipje waardoor je 6 rijen krijgt die ongeveer even breed zijn. Zet met een stift een kruisje in de goede kleur van die rij onderaan de regenboog. Van binnen naar buiten: paars, blauw, groen, geel, oranje en rood. 

Zoek in oude tijdschrijften naar deze 6 kleuren. Ik heb een oude Allerhande van de Albert Heijn gebruikt hiervoor. Rood van de tomaatjes, oranje van de taart en sinaasappels, geel van de cirtoenen, groen van de groente en plantjes, blauw van het patatzakje (zie foto) en paars was de achtergrond kleur van een pagina. Als je de goede kleuren hebt gevonden scheur de pagina dan in kleine stukjes. 

Smeer lijm op de buitenste rij en plak daar alle rode stukjes op. Smeer daarna lijm op de volgende rij en plak daar alle oranje stukjes op. De volgende rij de gele stukjes enzovoorts. 

Zo even rustig plakken en plakken en nog meer plakken :)

Tot je mooie regenboog helemaal volgeplakt is! 

Als je het leuk vind kun je hem nu nog verder versieren. Je kunt allemaal dingetjes erop plakken die dezelfde kleur hebben als die rij, bijvoorbeeld: pailletjes, ponponnetjes, edelsteentjes, knoopjes, wat je maar in huis hebt. 

Je kunt ook twee wolkjes maken voor aan de onderkant. 

Knip uit karton twee wolkjes. 

Plak watjes, oogjes en een mondje  op de wolkjes. De mond kun je knippen van rood papier. Voor de oogjes kun je wiebeloogjes gebruiken of zelf oogjes maken met een zwarte stift en een rondje van wit papier. 

Klaar is je leuke regenboog!

Zin in meer vrolijke lente knutsels?
Kijk dan hier: Dit is een blog van Vrolijke Koters. 


Kom je zingen en spelen met Roodkapje en Draakje? 

Maak jouw eigen website met JouwWeb