Piraten Speurtocht en Verhaal


Toen mijn zoontje 6 jaar werd organiseerde ik een piraten kinderfeestje met een echte piratenspeurtocht. In dit blog vindt je de complete speurtocht! Je kan het verhaal gebruiken voor een kinderfeestje, maar ook als basis voor een spannende piraten-spelletjesmiddag en gewoon op je eigen lokatie blijven. 

De kindjes vinden eerst de Brief van Kapitein Zwartbaard, waarna ze de Piraten Spelletjes moeten uitvoeren. De laatste opdracht is het verslaan van de Reuzeninktvis. Op de achterkant van de inktvis zit de Piraten Schatkaart vastgeplakt waarop de aanwijzing staat om de schat te kunnen vinden. Aan het einde verdienen ze een echt Piraten Diploma!

ARGHH! Ofwel veel plezier! :)


De brief van Kapitein Zwartbaard


Op de tafel staat een plastic flesje met een brief erin van Kapitein Zwartbaard! Hij schrijft aan de kinderen dat hij hulp nodig heeft, want hij is zijn schatkaart kwijtgeraakt. Als de kindjes alle Piraten Spelletjes uitvoeren dan vinden ze de Piraten Schatkaart die leidt naar de schat.

De climax is het verslaan van de reuzeninktvis als laatste opdracht. Op de achterkant van de inktvis zit de schatkaart vastgeplakt met een aanwijzing erop geschreven. Uiteindelijk vinden de kinderen een schat en krijgen allemaal een Piraten Diploma

Kijk hier voor de brief: Brief van Kapitein Zwartbaard


Piraten spelletjesmiddag of speurtocht


Naast het flesje met de brief ligt een stapel genummerde enveloppen. Dit zijn de PIRATEN OPDRACHTEN die de kindjes stap voor stap moeten uitvoeren om bij de schatkaart uit te komen. 

Je kan op de lokatie blijven waar je bent en een piraten SPELLETJESMIDDAG doen!

Voor een spelletjesmiddag op lokatie print je de piraten spelletjeskaarten uit en plakt ze op een in vieren geknipt A4 gekleurd karton. Stop de kaarten in de enveloppen en nummer deze van te voren. Je hoeft uiteraard niet alle piraten spelletjes en opdrachten te gebruiken!

Je kan ook een FOTOSPEURTOCHT doen met de piraten opdrachten!

Als je een fotospeurtocht wilt doen knip je een A4 gekleurd karton in vieren en print de piraten spelletjeskaarten uit. Plak aan de ene kant de piratenopdracht en aan de andere kant een foto van een locatie waar je de opdracht wilt uitvoeren. Bedenk van te voren welke route je wilt lopen met de kindjes en maak foto's van de locaties.

Je kan ook een VOLG-DE-KAARTJES SPEURTOCHT doen met de piraten opdrachten!

Hang piratenvlaggen uit langs een route vlak voordat je deze met de kindjes wilt gaan lopen. Print de piratenopdrachten uit en plak ze op een zelfgemaakte kaart van gekleurd karton (A4 gekleurd karton in vieren knippen). Stop de piraten opdrachten in een envelop en hang deze op langs de route waar je de piratenvlaggen uithangt.

Kijk hier voor meer tips voor het organiseren en uitzetten van een speurtocht: Speurtocht Organiseren


De piraten spelletjes


Haaien voeren, plank lopen, visjes happen, piraten blikgooien, eilandje wisselen, krokodillendans, zeemeerminnetje prik; de hoogste tijd voor 20 leuke piraten spelletjes en opdrachten! 

 

Kijk hier voor alle piraten spelletjes: Piraten Spelletjes


Versla de reuzeninktvis


De laatste opdracht is het verslaan van de reuzeninktvis. Maak van een ballon en crêpepapier een inktvis en hang deze van te voren ergens op waar de kinderen hem moeten gaan zoeken als de spelletjesmiddag of speurtocht is afgelopen.


De schatkaart


Op de achterkant van de reuzeninktvis ballon plak je de opgerolde Piraten Schatkaart vast met plakband. Op de schatkaart heb je een hint geschreven waar de kinderen de schat moeten gaan zoeken. Onze intvis bleek best wel lief te zijn dus in plaats van hem lek te prikken konden we de schatkaart zo pakken. 

Op onze schatkaart stond: in het zand. Al snel had één van de kindjes door dat de schat dus in onze zandbak moest zitten en dat klopte. Waar je de schat verstopt kun je natuurlijk zelf bedenken als de hint maar aansluit bij waar de schat verstopt ligt.

Kijk hier voor de schatkaart: Piraten Schatkaart


De schat


 Als schat had ik wat piratenarmbandjes, stickertjes, een piratendiploma en een schatkist snoepdoosje van Red Band ingepakt. Je kan natuurlijk ook zelf iets anders bedenken. Piraten Diploma


Heb je de piraten spelletjes en opdrachten goed uitgevoerd? Dan verdien je natuurlijk een echt piratendiploma!!

Kijk hier voor de gratis download: Piraten Diploma


Volg Vrolijke Koters op Instagram, Facebook, Pinterest en Youtube!


Delen is lief :)


Ga je mee varen op de boot van Piet Piraat en zwemmen met Lina de Zeemeermin?