Spelletjes Middag


Houd eens een spelletjes middag! Papa's en mama's doe vooral gewoon lekker mee! Hieronder vindt je tips!

Wil je meer ideetjes opdoen voor spelletjes? Kijk dan eens bij de ridder spelletjes. Je kunt ze natuurlijk aanpassen naar een ander thema als je dat wilt. Kijk hier: Ridderspeurtocht


KOEKHAPPEN: hang een plak ontbijtkoek aan een touwtje en laat je kindje (geblinddoekt) zonder handen het opeten.

SNOEPHAPPEN: doe een heel klein laagje water in een pannetje. Leg een snoepje in het midden en laat je kindje deze zonder handen opeten!


SPIJKERPOEPEN: hang een grote spijker aan een touwtje en knoop het touw om je middel. Probeer zonder handen de spijker in een (plastic) fles te krijgen!

Ja papa jij ook! ;)


AUTOSJOELEN: Vouw een gekleurd of wit a4 papier in de lengte twee maal dubbel. Schrijf een cijfer erop en plak met plakband ze als een boogje naast elkaar vast op de grond. Neem wat speelgoed autootjes en probeer ze van een afgesproken afstand door de boogjes te laten rijden. Onthoud hoeveel punten je hebt (meteen goede oefening voor hoofdrekenen!). Wie is de winnaar? Wil je het moeilijker maken speel het dan eens met meerdere autootjes achter elkaar. Kan jij de sommetjes al uitrekenen? 

LETTERS: De N van neus, de M van mond, de T van tas, de A van appel, de B van beker....ja hoor schatjes plak maar op mama! Speel het letterspel! Schrijf op een post-it alle letters van het alfabet. Laat je kindje zeggen welke letter het is en iets zoeken wat begint met die letter. Plak de post-it op het voorwerp! Zo leert je kindje op een leuke manier de letters! Afhankelijk van de leeftijd van je kindje kun je nog wat helpen natuurlijk. 


Kom je gezellig zingen en spelen met Roodkapje en Draakje? Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!