Sensorisch Materiaal Verven

Met de tips hieronder heb je zo je eigen sensorische materialen geverfd! Dat is namelijk helemaal niet moeilijk! Of je nou rijst, pasta of kikkererwten wil verven: volg gewoon de stappen hieronder!

Met de geverfde sensorische materialen kun je een eigen speelbak maken. Combineer het met speelgoed als auto's, dino's of wat poppetjes. Of combineer het met open einde materialen en laat je kindje zelf helemaal verzinnen wat ermee te doen. 

Benodigdheden: witte rijst of pasta (of kikkererwten of havermoutvlokken of letter vermicelli), plakkaatverf of voedingskleurstof en azijn, hersluitbare diepvrieszakjes en bakpapier. 


Wil je spaghetti verven? Kijk dan hier: Spaghetti Verven

Wil je rijst, pasta, kikkererwten, havermoutvlokken of letter vermicelli verven? Lees dan hieronder verder!


Rijst en Pasta verven


Doe de droge witte rijst of pasta in een hersluitbaar diepvrieszakje. Doe er een flinke klodder verf bij. Je kunt hiervoor plakkaatverf gebruiken of voedingskleurstof met een klein scheutje azijn. Let op: plakkaatverf is NIET eetbaar dus de voorwerpen die je ermee verft ook niet!!

Stopt je kindje soms nog wat in zijn mond? Kies dan voor de voedingsstof en niet de plakkaatverf! Indien er dan toch wat in de mond verdwijnt is dat minder erg. 

Sluit het zakje en kneed hem goed door tot alles gekleurd is. Je kindje kan hier misschien wel mee helpen. Het voelt al best gek en is dus goed voor de zintuigelijke ontwikkeling. Voeg indien nodig nog wat extra verf toe. 

Haal de geverfde rijst of pasta uit het zakje en leg het op bakpapier. Verdeel het gelijkmatig over het bakpapier en laat het een nachtje drogen. Ga af en toe even met je handen erdoorheen om te zorgen dat het niet klontert. 

Eenmaal droog is het materiaal klaar om mee te spelen! Combineer het bijvoorbeeld met open einde materialen zoals lege eierdozen, bakjes, keukenrollen, wc-rollen, een droog drinkflesje en eventueel een lepel.

Open einde materialen hebben geen vaste bedoeling dus de kindjes kunnen helemaal zelf bedenken wat ze ermee willen doen. Dit is goed om de fantasie van de kinderen te prikkelen en helemaal vrij te zijn in hun eigen spel te mogen verzinnen. 

Je kunt het ook prima combineren met speelgoed! Combineer bijvoorbeeld gele rijst met kuikentjes en decoraties voor pasen. Of groene rijst met dino's. Of maak regenboogrijst en zet wat kabouterpoppetjes erin. 


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief! :)


Kom je kiekeboe spelen met Roodkapje en Draakje? 

Maak jouw eigen website met JouwWeb