KONINGSDAG

Vandaag ben jij de koning! ;)

KONINGSDAG PROGRAMMA: Hierbij wat tips voor een gezellige thuisblijf Koningsdag!! Even lekker samen als gezin!

Knutselen, een oud Hollandse spelletjesmiddag en gekke bekken trekken met Roodkapje en Draakje! Vergeet vooral geen foto’s te maken als papa aan het spijkerpoepen is!!

 

Maak er een fijne dag van! Liefs Nienke aka Roodkapje.


Knutselen


 Maak een ECHTE KROON en een KONINKLIJKE KETTING! 


De Kroon


Benodigdheden: (oranje) gekleurd papier of karton, schaar, nietmachine, (witte, rode en blauwe) verf. Eventueel kurken, wattenstaafjes of wattenbolletjes op knijpers. 

Knip een oranje gekleurd karton of papier in de lengte doormidden en knip punten aan de bovenkant. 

Verf nu de kroon in de kleuren wit, rood en blauw. Bijvoorbeeld met wattenstaafjes of kurken of wattenbolletjes op een knijper. 

Als je klaar bent met verven laat de kroon dan even drogen. Even vastnieten en klaar!


De Ketting


Benodigdheden: penne pasta's, (witte, rode, oranje en blauwe) verf en touw.

Verf penne pasta’s rood, wit, oranje en blauw en maak hier een mooie ketting van! Je kunt ze stuk voor stuk handmatig verven, maar je kan ze ook in een hersluitbaar zakjes doen met wat verf erbij. Even kneden dat de verf goed verdeeld is, eruit halen en laten drogen op een stuk bakpapier. 

Als de zelfgemaakte kralen droog zijn kun je ze om een stuk touw rijgen en er een ketting van maken. 


Spelletjesmiddag!


Tijd voor Oud Hollandse Spelletjes! Papa's en mama's doe vooral gewoon lekker mee! 

KOEKHAPPEN: hang een plak ontbijtkoek aan een touwtje en laat je kindje (geblinddoekt) zonder handen het opeten.

SNOEPHAPPEN: doe een heel klein laagje water in een pannetje. Leg een snoepje in het midden en laat je kindje deze zonder handen opeten!

SPIJKERPOEPEN: hang een grote spijker aan een touwtje en knoop het touw om je middel. Probeer zonder handen de spijker in een (plastic) fles te krijgen!

Ja papa jij ook! ;)

AUTOSJOELEN: vouw een gekleurd of wit a4 papier in de lengte twee maal dubbel. Schrijf een cijfer erop en plak met plakband ze als een boogje naast elkaar vast op de grond. Neem wat speelgoed autootjes en probeer ze van een afgesproken afstand door de boogjes te laten rijden. Onthoud hoeveel punten je hebt (meteen goede oefening voor hoofdrekenen!). Wie is de winnaar?


Zingen en Spelen: Nederland!


Zo na al het knutselen en spelletjes doen mag je even lekker bij de tv gaan zitten met een instrumentje! Ga naar YOUTUBE KANAAL: VROLIJKE KOTERS en zet de muziekspeelles NEDERLAND aan (of klik hieronder op de link)! Tijd om gezellig even te zingen en spelen met Roodkapje en Draakje!! Deze les gaat over Nederland: we gaan rijden met de trein en lekker samen gekke bekken trekken! Papa's en mama's doen jullie ook weer mee? 

Hele fijne Koningsdag lieve mensen! Dit is een blog van Vrolijke Koters.