Klei Monsters


Het spelen met klei is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de zintuigelijke ontwikkeling van je kindje! Het valt daarom onder sensorisch spelen! Klei kun je ook prima combineren met allerlei andere materialen. Maak bijvoorbeeld een grappig monster ermee! Meteen ook een goede oefening voor de fijne motoriek. Leuk voor tijdens Halloween of aansluitend aan het thema bang zijn, maar ook gewoon voor tussendoor! 


Benodigdheden: klei en een heleboel andere verschillende materialen zoals: veertjes, kraaltjes, strijkkralen, pailletjes, knoopjes, lint, woldraad, edelsteentjes, stukjes chenilledraad, wiebeloogjes, stukjes rietjes.

Je kunt dit natuurlijk met alle soorten klei doen, maar zelf gebruik ik hier altijd deze van Creall voor. Hij is wat hard in het begin, maar als je hem even doorkneed is hij erg geschikt voor dit soort dingen en blijft super lang goed! Bovendien is het makkelijk om na afloop de materialen er weer uit te peuteren en kan je hem dus eindeloos opnieuw gebruiken. 

Zet alles op tafel en laat je kindje zelf een monster zelf verzinnen en maken. Dit kan gewoon een rondje zijn met materialen erin.

Of een soort hartvormig gezichtjes monster. 

Laat vooral je kindje zo veel mogelijk zelf doen en bedenken! 

Als je klaar bent maak je een foto van je knutselcreatie en peutert daarna alle materialen weer uit de klei. 

Zin om meer te knutselen? Kijk dan hier: KNUTSELENVolg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief! :)


Kom je zingen en spelen met Roodkapje bij de vijver?

Maak jouw eigen website met JouwWeb