Bob Popcorn in Amerika


Bob Popcorn is een superleuke kinderboekenreeks voor de iets geoefende lezers over een levende maiskorrel genaamd Bob! Bob popcorn in Amerika is het derde deel uit de serie. Hieronder een korte samenvatting van het verhaal en mijn review. 

 

Titel: Bob Popcorn in Amerika, deel 3. 
Schrijver: Maranke Rinck.
Illustraties: Martijn van der Linden.
Uitgeverij: Querido.
Prijs: 13,99 euro.
ISBN: 978 90 451 2585 5
Verkrijgbaar bij de boekhandel en online. 
Doelgroep: Kinderen vanaf 6 a 7 jaar. 


Het verhaal van Bob Popcorn


Ellis en Bob hebben een belangrijke ontdekking gedaan: Bob is niet de enige levende maiskorrel! Er bestaan er nog meer, in Amerika. En Bob wil ze dolgraag ontmoeten. Gelukkig mogen Ellis en haar vaders logeren op de boerderij van Boer Bill. In de zomervakantie vliegen ze naar Amerika. Daar wordt duidelijk dat Coraline, de directeur van de popcornfabriek, nog veel gemener is dan Ellis en Bob dachten. Zal het ze lukken om haar tegen te houden, en alle levende maiskorrels te redden? 


Wanneer kun je dit boek gebruiken?


De kinderboeken van Bob Popcorn zijn erg leuk om zelf te lezen vanaf ongeveer 7 jaar! Je kan de boeken natuurlijk ook eerst voorlezen als je kind nog niet kan lezen. Of in het begin wat helpen met de moeilijke woorden. Mijn zoon van 6 jaar is inmiddels lekker bezig met zelf leren lezen en dit boek samen lezen vinden we allebei erg leuk! Hij kruipt lekker bij mij op schoot en probeert zoveel mogelijk zelf te lezen, maar af en toe help ik hem wat erbij. Zo kunnen we samen voor het eerst een wat langer en uitdagender boek lezen. 


Waarom dit boek en niet een ander?


Wat ik erg leuk vind aan dit boek is de combinatie met de tekeningen. Naast dat er behoorlijk veel zwart-wit-illustraties op speelse wijze door dit boek heen staan, is het grappig dat het verhaal soms ineens in de plaatjes verder gaat en daarna weer in tekst. Dit maakt het een vrolijk boek met een echt verhaal, maar ook veel leuke afbeeldingen. Dit spreekt kinderen uiteraard aan en motiveert ze om zelfstandig te gaan leren lezen. Net als het feit dat de hoofpersoon een levende maiskorrel is die allemaal spannende avonturen beleeft. Heerlijk creatief en grappig bedacht!

Wat mij ook erg aanspreekt is dat het een doorlopend verhaal is en een boek dat maar liefs 200 bladzijden telt! Ofwel, je hebt echt het idee dat je een boek leest en niet een kort Avi-start verhaal wat vooral uit éénlettergrepige woorden bestaat en eigenlijk nergens over gaat. Uiteraard betekent dit dat er dus moeilijkere woorden in voorkomen, maar door de afwisseling met de leuke tekeningen en het grappige verhaal en wat hulp van mama is het ook voor mijn zoon die net in groep 3 zit al een erg leuk en lekker uitdagend leesboek. Wij gaan dus snel binnenkort ook de andere delen lezen! 


Recensies


'Origineel explosief personage dat een kinderhit kan worden. Zoals bij elk geslaagd concept, klopt alles aan Bob.' Bas Maliepaard in Trouw. 
'Een personage om voorgoed in je hart te sluiten.' Het Parool. 
NB: Het eerste deel van Bob Popcorn werd bekroond met de kinderboekenwinkelprijs. 

 

Wil je meer weten over dit leuke boek? Kijk dan hier: www.bobpopcorn.nl


Meer leuke tips of reviews over kinderboeken?
Kijk hier: KINDERBOEKEN


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief!


Ken je ook ons Youtube kanaal al?