Spelen met Kikkererwten


Lekker spelen met gekleurde balletjes ofwel kikkererwten!

Ze zijn super makkelijk om te maken! Kijk hier voor de stap voor stap beschrijving hoe je ze zelf kunt verven: Rijst en Pasta Verven. En je kindjes kunnen zich een lange tijd ermee vermaken! Ook handig: doe ze in een hersluitbaar zakje en neem ze mee op vakantie! Kleedje eronder en wat open einde materialen erbij of combineer het met ander speelgoed en lekker spelen maar! 

Let wel op dat je kindjes ze niet opeten! Blijf erbij en laat je kindje er pas mee spelen als hij/zij 3 jaar is. 


Open Einde Materialen


Net als alle andere gedroogde etenswaren die je kan gebruiken om sensorisch mee te spelen zoals pasta, rijst en letter vermicelli kan je ook de gekleurde kikkererwten  combineren met open einde materialen. Hieronder worden verstaan alle materialen die niet één duidelijke bedoeling hebben om mee te spelen, zoals koffiefilters, wc-rolletjes, lege plastic bakjes, lege eierdoosjes, dennenappels, keukenrollen, etc. Laat je kindje lekker ermee spelen en zelf bedenken wat ermee te doen. Als je een kleedje eronder legt heb je het zo weer opgeruimd. Je kan dit ook buiten doen als het lekker weer is.


Je kan de gekleurde kikkererwten ook combineren met ander speelgoed. Denk aan een theeserviesje, of Duplo of maak Heksensoep ermee. Speel het Kleurenmonster Sorteerspel of versier de Werkbladen ermee en leer tellen en rekenen. Wil je meer tips? Lees dan ook het blog over Spelen met Rijst en PastaVolg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief! :)


Kom je zingen en spelen met Elsje het Elfje?