Paaseieren

Paaseieren: je kunt ze op zoveel manieren versieren! Hieronder vind je een heleboel opties! Je kunt je beperken tot het maken van één van deze opties, maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker alle verschillende materialen op tafel zetten en de kindjes hun gang laten gaan.

Het maken van de paaseieren is goed voor de fijne motoriek. Het aanbieden van verschillende materialen stimuleert de zintuigelijke ontwikkeling. Vraag eens aan je kindje hoe het voelt. Zacht of hard? Glad of ruw? Nat of droog? 


Heel veel variaties!


Je kunt de paaseieren lekker bont maken met woldraad, knoopjes, crêpepapier, rietjes, glitterlijm, washi-tape, pailletjes, edelsteentjes, verf en stiften. Of maak een kuikentje, kip of konijntje van het ei. 

Je kunt ook de paaseieren versieren met hartjes, rondjes, vierkantjes en streepjes van gekleurd papier. 

Hieronder zie je alle variaties langskomen!


De basis!


De basis: knip uit (gekleurd) karton paaseieren!

Versier ze daarna naar keuze. Hieronder vind je een heleboel ideeën!


De simpele vormen paaseieren!


Knip uit gekleurd papier: rondjes, vierkantjes, hartjes, driehoekjes, streepjes en zigzag streepjes. 

Leg de paaseieren en alle papieren vormpjes op tafel en laat de kindjes zelf naar eigen inzicht hun paasei versieren! Door de kleuren en de vormen te benoemen kun je het leerzaam maken!


Het kuiken, de kip en het konijn!


Maak een kip, konijn of kuikentje van het paasei!

Het kuikentje: Teken twee oogjes met een zwarte stift, knip een snaveltje uit oranje karton en plak het op, plak twee veertjes op en maak twee pootjes van stukjes chenilledraad. 

Moeder kip: Teken met een zwarte stift twee oogjes, knip een snaveltje uit oranje papier en plak het op, plak twee veertjes op, knip een hanenkam uit rood papier en plak het op en maak twee pootjes van stukjes chenilledraad. 

Het konijntje: Teken met een roze stift een neusje, teken met een zwarte stift de oogjes, snorharen en de mond. Knip uit roze papier twee oren, kleur het midden met een roze stift in en plak ze aan het konijn. 

Uiteraard kun je het konijn ook een andere kleur geven dan roze bijvoorbeeld blauw of geel. 


Alle bonte paasei variaties!


Teken met een stift stipjes, strepen en zigzag strepen en beplak de paaseieren met edelsteentjes. 

Knip rietjes in stukjes en plak ze op het ei. 

Beplak het ei met stukjes papier. Knip uit gekleurd papier verschillende kleine vormen. Je kunt ze gewoon over elkaar heen plakken, maar je kunt ook steeds een stukje ertussen openlaten zodat het lijkt op een mozaïek. 

Verf de eieren met wattenstaafjes. 

Beplak de eieren met washi-tape. Je kunt het ei helemaal van boven naar onderen beplakken met de leuk gekleurde plakband, maar je kunt het ook combineren met stiften of andere dingen. Knip als je klaar bent met plakken de randjes af. 

Beplak het ei met kleine stukjes woldraad en knoopjes. 

Versier het ei met kleine propjes crêpepapier. 

Versier het ei met pailletjes en glitters. 

Stempel met kurken en verf stippen op het ei. 

Versier het ei met glitterlijm en stiften of ponponnetjes. 


Maak een krans van paaseieren!


Heb je een heleboel paaseieren gemaakt? Maak dan een krans! Knip dan een ring uit gekleurd karton (of knip het midden stuk uit een kartonnen bordje) en plak de eieren erop. 

 

Zin om meer te knutselen?
Kijk dan hier: ALLE PAAS KNUTSELS!!Dit is een blog van Vrolijke Koters. 


Kom je gezellig zingen en spelen in het kabouterbos? 

Maak jouw eigen website met JouwWeb