De Zorgentijger


Rory is zenuwachtig. Morgen moet hij een spreekbeurt houden. Gelukkig ontmoet hij de Zorgentijger. Een betoverend verhaal dat helpt om kleine en grote zorgen weg te nemen. Met oefeningen om rustig te worden en je minder druk te maken. 

Titel: De Zorgentijger. 
Schrijver: Alexandra Page. 
Illustrator: Stef Murphy. 
Uitgeverij: Lemniscaat. 
Prijs: 14,99 euro.
ISBN: 978 90 477 1528 3
Verkrijgbaar bij de boekhandel en online. 
Doelgroep: kinderen vanaf 4 jaar. 


Het verhaal 


Rory maakt zich zorgen. Hij moet morgen op school een spreekbeurt houden, maar hij kan niets bedenken dat bijzonder genoeg is om over te praten. Hij kruipt in zijn hut om zich te verbergen voor de wereld, maar zijn zorgen kruipen achter hem aan. Maar dan gebeurt er iets: het wordt warm, er klinken bijzondere geluiden… en als Rory zijn hut verlaat, bevindt hij zich in de jungle en sluipt er een tijger achter hem aan de hut uit. Het is de Zorgentijger. Zorgentijger neemt Rory mee op een betoverende tocht door de jungle en laat hem voelen, kijken, luisteren, ademen… en de volgende ochtend weet Rory waar hij op school over wil praten. Een prachtig prentenboek met tips achterin om je zorgen – groot en klein – te laten verdwijnen.


Wanneer kun je dit boek gebruiken?


De Zorgentijger is een prachtig geïllustreerd kinderboek over een zeer nuttig onderwerp: je zorgen maken. Iedereen maakt zich weleens zorgen, jong en oud. Om je bewuster te maken van dit feit en dit onderwerp bespreekbaar te maken op kinderlijk niveau is dit boek zeer geschikt voor ouders en opvoeders, maar zeker ook voor leerkrachten of kindercoaches. Op speelse wijze zijn tips verwerkt in het boek wat je kan doen als je je zorgen maakt. Achterin het boek worden deze nogmaals duidelijker herhaald zodat je hiermee ook echt aan de slag kunt gaan met kinderen vanaf 4 jaar. 


Waarom dit boek en niet een ander?


In het kinderboek De Zorgentijger zijn op speelse manier tips verwerkt wat je kan doen als je je zorgen maakt namelijk het gebruik maken van je zintuigen. Met een moeilijker woord ookwel mindfulness genoemd. Hoewel dit voor veel mensen tegenwoordig een begrip is waar ze bekend mee zijn, kan dit voor sommigen misschien zweverig klinken. Eigenlijk is het niets anders dan gebruik maken van je zintuigen om even in het hier en nu te zijn. 

Door je bewust te worden van wat je op dit moment voelt in je lichaam en je te concentreren op je ademhaling gaat je focus even ergens anders heen dan naar de gedachten in je hoofd. Dit is een zeer goede manier om te leren omgaan met piekeren en je zorgen maken voor jong en oud. Alleen is dit natuurlijk best een lastig onderwerp om een leuk en speels kinderboek over te maken. Dat is met dit kinderboek zeker erg goed gelukt! Met ondersteuning van de prachtige prenten is het zeker een aanrader! 


Wil je meer weten over dit mooie en nuttige boek? Kijk dan hier: https://lemniscaat.nl/boeken/zorgentijger


Meer leuke tips of reviews over kinderboeken?
Kijk hier: KINDERBOEKEN


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief!


Ken je ook ons Youtube kanaal al?