Rupsje Nooitgenoeg Eierdoos


Vrijwel iedereen kent het leuke kinderboek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle wel. Het hongerige rupsje eet zich door een heleboel gezonde en ongezonde etenswaren heen en wordt uiteindelijk een mooie vlinder. Vooral de gaatjes in het boekje die aangeven waar het rupsje heeft gegeten spreken altijd tot de verbeelding bij jonge kinderen.


Maak je eigen Rupsje Nooitgenoeg van een eierdoos en speel het verhaal uit het mooie kinderboek na!

Benodigdheden: een grote lege eierdoos, groene en rode verf, chenilledraad, gekleurd karton, een zwarte stift, schaar en lijm. Eventueel: twee schuursponjes, ponponnetjes, glitterlijm, pailletjes, edelsteentjes en een verjaardagskaarsje. 


Het boek: Rupsje Nooitgenoeg


Als je het boekje hebt lees je deze natuurlijk eerst voor! :)


Rupsje Nooitgenoeg Knutselen


Knip de onderkant van de eierdoos los van de bovenkant. 

Knip de punten eraf, zie foto.

Knip de onderkant van de eierdoos doormidden. 

Knip alle hoekjes netjes eraf. 

Verf de kop rood en het lijf groen en laat hem drogen. 

Maak twee oortjes van een stukjes chenilledraad. Knip uit geel en groen papier of karton de oogjes. 

Plak de oogjes op de kop van het Rupsje. Prik met een satéprikker twee gaatjes in de kop en steek de oortjes van chenilledraad erdoorheen. 

Maak pootjes van stukjes chenilledraad. Knip een stuk chenilledraad af. Prik daarna met de satéprikker gaatjes in het dunnere gedeelte van de eierdoos. Steek het chenilledraad door de gaatjes heen en buig ze een klein beetje om aan het uiteinde.


Het Fruit


Knip uit gekleurd karton of papier de onderdelen voor het eten van Rupsje Nooitgenoeg. Zie foto. Dit worden een aardbei, peer, watermeloen, sinaasappel, appel en een pruim.

Plak het fruit in elkaar met lijm. 

Teken met een zwarte stift de details, zoals de pitjes van de watermeloen, stipjes op de sinaasappel en streepjes op de aardbei. 


Taart en Blaadje


Als je wil kun je ook nog een stukjes taart maken van twee schuursponjes! Plak de schuursponjes met lijm op elkaar en versier ze bijvoorbeeld met pailletjes, knoopjes, edelsteentjes, stift, ponponnetjes en een verjaardagskaarsje. 

Is je Rupsje misselijk geworden van al dat snoepen? Dan lust hij vast wel een gezond groen blaadje. Deze maak je van gekleurd karton of papier. 

Teken met een zwarte stift de gaatjes waar je rupsje heeft gegeten of maak echte gaatjes erin met een schaar of perforator. 


Spelen maar!


Klaar is je leuke Rupsje Nooitgenoeg! Nu kan je het boekje naspelen! Eet smakelijk Rupsje Nooitgenoeg!

Meer leuke kinderboeken tips? Kijk hier: KINDERBOEKEN

Wil je Rupsje Nooitgenoeg stempelen met wc-rolletjes?
Kijk dan hier: Rupsje Nooitgenoeg StempelenVolg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief! :)


Kom je zingen en spelen met Elsje het Elfje?

Maak jouw eigen website met JouwWeb