Ridder Schild


Benodigdheden: karton, grijze (of witte en zwarte) verf, lijm, schaar, potloden of stiften, washi tape (ofwel gekleurd plakband), lint (bv satijnlint 1cm breed), nietmachine, edelsteentjes en de ridderschild kleurplaat van Vrolijke Koters. Zie onderaan dit blog voor gratis download!

 

We gaan een echt ridder schild maken. Knip uit dik karton (bv van een doos) een schild. Verf nu eerst het schild aan allebei de kanten grijs bijvoorbeeld met witte en zwarte verf. 

Knip twee stukjes lint af op ongeveer 28 cm. Niet deze met de nietmachine vast aan de achterkant van het schild, zie foto. Op deze manier kunnen de kinderen hun arm erdoorheen stoppen en blijft het schild net als een echte schild voor hun hangen. Om te zorgen dat het lint niet gaat rafelen kun je het lint een stukje dubbelvouwen waarna je het vast niet.

Kleur de ridderschild kleurplaat van Vrolijke Koters in. Hieronder gratis te downloaden!

Knip de ridderwapens van de ridderkleurplaat uit. 

 

 

Maak met de washi tape een kruis in het midden van het schild waardoor het schild in vier vakken wordt verdeeld.

Plak in de vier vakken de uitgeknipte en ingekleurde ridderwapens van de ridderschild kleurplaat.

Versier daarna het schild met de edelsteentjes. Doe wat lijm op de washi-tape en plak de edelsteentjes erop. 

Aan de ridderwapens op je schild kunnen andere ridders je herkennen. Als je een harnas draagt ziet niemand meer wie je bent. De Franse lelie en de staande leeuw zijn ridderwapens (ofwel tekens/logo’s) die veel werden gebruikt vroeger en je nogsteeds weleens ziet. Kijk maar eens goed rond buiten of je deze logo's ergens ziet.


Ridderschild Kleurplaat
PDF – 1,6 MB 1116 downloads

Download de ridderschild kleurplaat hier!!


Op het ridderfeestje van mijn zoontje hebben we deze ridderschilden gemaakt. Dit was het resultaat. Ik had van te voren de schilden grijs geverfd aangezien we geen tijd hadden om te wachten tot alles droog was. 


Dit is een blog van Vrolijke Koters