Eenhoorn Klei


Maak een mooie eenhoorn van klei en glitters!

Benodigdheden: de eenhoorn kleurplaat van Vrolijke Koters, een plastic hoesje, verschillende kleuren klei en materialen om de maskers mee te versieren zoals bijvoorbeeld glitters, pailletjes, edelsteentjes, veertjes, knoopjes, pomponnetjes, etc. 

Kijk hier voor de eenhoorn kleurplaten:
Eenhoorn Kleurplaten


Mijn voorbeeld van de eenhoorn!


Print de gratis te downloaden kleurplaat van de eenhoorn van Vrolijke Koters uit en stop hem in een plastic hoesje. Pak de klei en je versiersels erbij. Voor deze eenhoorn gebruikte ik de glitters van Glitterbaas en de klei van Artsmart.nl. 

Bedek de eenhoorn kleurplaat met de klei. Begin met de lichte kleur en bedek het gezicht van de eenhoorn. 

Ook de ogen en oren bedek je met de lichtste kleur klei. 

Maak nu rolletjes van de andere kleuren klei en druk deze plat op de manen van de eenhoorn. 

Ga door tot je alle manen en ook het stukje bovenop het hoofd van de eenhoorn bedekt hebt. 

Maak dan met dunnere rolletjes klei de hoorn van de eenhoorn. 

Versier de eenhoorn nu met wiebeloogjes en glitters of andere versiersels zoals bijvoorbeeld pailletjes, knoopjes of pomponnetjes. 

Klaar is je mooie eenhoorn! Je kan hem laten drogen en bewaren of maak er een mooie foto van en haal alles daarna weer uit elkaar zodat je de materialen kan hergebruiken later voor andere knutselwerkjes! 


De eenhoorn van mijn dochtertje van vier jaar oud!


Het was erg leuk om te zien dat mijn dochtertje van vier jaar oud helemaal zelf alles na ging doen naast mij. Ze begon met het maken van de manen van de eenhoorn. 

Daarna bedekte ze het gezicht van de eenhoorn met de klei. 

Waarna ze met het idee kwam om er een eenhoorn vol met ogen van te maken, een soort monster-eenhoorn! Waarom ook niet?!

Dus zie hier de monster-eenhoorn van mijn dochtertje van vier jaar oud! Helemaal zelfstandig zonder enige hulp van mama gemaakt en met een idee dat helemaal van haarzelf kwam!

Voor alle knutselwerkjes van Vrolijk Koters geldt altijd dat het doel is om lekker creatief bezig te zijn en je kind te stimuleren om zoveel mogelijk zelfstandig te mogen doen en bedenken! Dit proces is veel belangrijker dan het in onze volwassen ogen 'het perfecte' eindresultaat na te maken! Geef je kind complimentjes en stimuleer het zoveel mogelijk verbaal (zonder meteen te gaan helpen en het zelf te gaan zitten maken) waardoor het trots mag zijn op zijn of haar zelfgemaakte knutselwerkje! 


Kijk hier voor meer leuke kinderinspiratie: VROLIJKE KOTERSVolg Vrolijke Koters op Instagram, Facebook, Pinterest en Youtube!


Delen is lief! 


Kom je zingen en spelen met Roodkapje en Draakje? 

Maak jouw eigen website met JouwWeb