Popcorn


Popcorn zelf maken is echt superleuk en lekker! Maak je eigen koekiemonster popcorn, eenhoorn popcorn, Halloween popcorn of verzin je eigen thema! Het kan allemaal!

Ingrediënten: olie, popcorn mais, een grote pan, gekleurde deco melts (bv van Funcakes) of voedingskleurstof en leuke sprinkles. 


Popcorn maken


Giet wat olie in een grote pan en verhit dit tot het gaat dampen. Uiteraard is dit een klusje voor een volwassene! 

Als de olie dampt dan is het tijd om de popcorn mais in de pan te doen. Zorg ervoor dat alle maiskorrels de bodem raken, dus doe er niet te veel in. Doe de deksel erop en wachten maar! 

Als je een pan hebt met een glazen deksel dan kun je de popcorn zien springen in de pan! En anders hoor je vanzelf de mais ploppen. 

Wacht tot het ploppen is gestopt. Laat nu eerst de popcorn in de pan wat afkoelen. Daarna kun je met een grote lepel voorzichtig de bovenste popcorn eraf scheppen. Schep niet te diep, want op de bodem liggen misschien nog wat keiharde maiskorrels waar je niet je kiezen op wil breken. 


Deco Melts gebruiken


Dit is echt zo simpel en lekker! Koop een zakje Deco Melts en volg de instructies van de verpakking op. Je kan ze in heel veel verschillende kleuren kopen! 

Doe wat Deco Melts in een stenen kommetje. Smelt de Deco Melts in de magnetron. Roer ze af en toe even door totdat alles is gesmolten. 

Schep met een lepel de Deco Melts over de popcorn heen. 


Koekiemonster Popcorn


Voeg nu bijvoorbeeld wat suikeroogjes en stukjes oreo koekjes toe en je hebt super lekkere zelfgemaakte koekiemonster popcorn!


Eenhoorn Popcorn


Je kan ook twee kleuren gebruiken. Voor de eenhoorn popcorn gebruikte ik eerst licht blauwe en daarna roze Deco Melts. 

Strooi er wat leuke eenhoorn sprinkles van Dr. Oetker overheen en klaar is je zelfgemaakte eenhoorn popcorn!


Halloween Popcorn


Je kan ook rode of oranje melts gebruiken en combineren met Halloween Sprinkles en suikeroogjes. Dan heb je zelfgemaakte Halloween Popcorn. 

Met de verschillende kleuren Deco Melts en Sprinkles kun je allemaal verschillende thema's en combinaties bedenken!

 

Eet smakelijk! Njammmmie!

Kijk hier voor meer leuke recepten: KINDERRECEPTENVolg Vrolijke Koters op Instagram, Facebook, Pinterest en Youtube!


Delen is lief! :)


Zing en speel je mee met Anna en Draakje in het kabouterbos?