Simpel Appeltaartje


Dit super simpele, maar lekkere appeltaartje is erg leuk om te maken met kindjes! Meer dan 5 verschillende ingrediënten en 20 minuutjes tijd heb je niet nodig! Lekker als toetje of tijdens een feestje, maar ook gewoon als tussendoortje op een zondagmiddag bijvoorbeeld. 

Benodigdheden: bladerdeeg, appels, rozijntjes, kaneel en wat honing of suiker. 

Voor vier personen heb je vier plakjes bladerdeeg en twee appels nodig. Een handje rozijntjes en een klein beetje kaneel, honing of suiker. 


Snijd de appel in kleine stukjes. Laat je kindje vooral helpen hiermee. Je kan kleine plakjes maken en dan kan met een kindermesje je kindje er kleine stukjes van maken. Goed voor de fijne motoriek! 

Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de bladerdeeg verpakking staat. 

Doe wat kaneel en honing of suiker bij de appel. 

Hoppa een handje rozijntjes erbij. Roer dan alles even goed door elkaar heen. 

Smeer een klein stenen kommetje in met wat olie of boter en leg het plakje bladerdeeg op de bodem. 

Je kan natuurlijk ook een grotere kom gebruiken en dan meerdere bladerdeegplakjes als onderkant gebruiken. 

Is je bladerdeeg nog niet ontdooid? Houd hem dan even onder de warme kraan tot hij zacht genoeg is om te buigen en in het bakje te doen. 

Schep het appelmengsel in je kommetje met bladerdeeg. 

Vouw eventueel de bovenkantjes van het bladerdeeg nog wat naar binnen. 

Zet de appeltaartjes in de oven. Op de bladerdeegverpakking staat hoe heet de oven moet zijn en hoe lang ze in de oven moeten. Wachten maar! 

Zijn ze niet te licht of te donker? Haal ze dan uit de oven en laat ze eerst even afkoelen, want ze zijn flink heet nog. 

Als ze genoeg afgekoeld zijn, is het tijd om ze op te gaan smikkelen! Njammie!!

Je kan ze zo uit het bakje eten met een vorkje of een lepel. Let met kleine kindjes altijd op dat ze goed afgekoeld zijn en je kleine hapjes geeft ivm verstikkingsgevaar. 

Je kan ook alles op een bordje doen en in kleine stukjes snijden. Hierdoor koelt het ook wat sneller af. Wat slagroom of vla erbij en smullen maar! Als je het nog wat feestelijker wil maken kun je er wat sprinkles of gekleurde hagelslag op strooien. 

Eet smakelijk!


Zin om meer leuke kinderrecepten te maken? Kijk hier: ETENVolg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is Lief! :)


Kom je zingen en spelen met Elsje het Elfje?