Ridder Zwaard


Benodigdheden: karton, grijze (of zwarte en witte) verf, schaar, aluminium folie, mooi papier (bv glitter of glimmend), edelsteentjes, lijm.

 

We gaan een echte ridder zwaard maken. Knip een zwaard uit karton (bv van een doos). Verf het zwaard grijs, bijvoorbeeld met witte en zwarte verf. 

 

Knip of scheur de aluminiumfolie in stukjes. Knip met een schaar stukjes van het mooie glitter papier. 

Met een plakstift lijm en stukjes aluminium folie gaan we eerst ervoor zorgen dat het zwaard er echt en sterk uitziet. Smeer de bovenste helft van het zwaard in met lijm en beplak het met de stukjes aluminiumfolie. 

Daarna is het tijd om het zwaard er kostbaarder of wel rijker uit te laten zien en het te versieren. Smeer de onderkant van het zwaard in met lijm en beplak het met de stukjes glitter papier.

Doe daarna wat lijm op het aluminiumfolie en plak de edelsteentjes erop.  Zo nu is je echte ridderzwaard klaar voor de strijd!!

 


Ridderzwaard
PDF – 258,9 KB 700 downloads

Download hier het voorbeeld zwaard!


Op het ridderfeestje van mijn  zoontje hebben we dit ridderzwaard gemaakt. Dit was het resultaat. De zwaarden heb ik van te voren geverfd omdat we geen tijd hadden om te wachten tot alles droog was. 


Dit is een blog van Vrolijke Koters