KABOUTERBOS MUZIEKSPEELLESSEN


Hieronder vindt je alle KABOUTERBOS MUZIEKSPEELLESSEN! 
Op een leuke speelse manier worden kinderen tijdens de gratis online muziekspeellessen gestimuleerd in de taalontwikking, de motoriek en de luistervaardigheid! Kindjes zijn dol op liedjes zingen en muziek maken! Maak je eigen 10 DIY MUZIEKINSTRUMENTJES of pak een rammelaar uit de kast en doe gezellig mee!


 De gratis online muziekspeellessen van Vrolijke Koters zijn leuk om thuis te kijken maar ook erg leuk om te doen met een klein groepje kindjes en dus zeer geschikt voor een verjaardagsfeestje of voor bij de kinderopvang! Op Youtube Kanaal: Vrolijke Koters staan er een heleboel!

Voor kindjes onder de drie jaar: Let zelf goed op je kindje met kleine materialen! Je kan altijd meedoen met de muziekspeelles, maar laat je kindje niet alleen met zelfgemaakte instrumentjes en andere kleine materialen. Je kunt ook meedoen met een gekocht baby muziekinstrumentjes setje bv en ik geef altijd andere opties aan tijdens de les zelf!


Welkom in het Kabouterbos


KABOUTERBOS LES 1: Welkom in het kabouterbos! Maak kennis met kaboutertje Pim en zijn leuke vriendjes! Benodigdheden: een washandje, 2 (zelfgemaakte?) muziekinstrumentjes en een volwassene die gezellig meedoet!KABOUTERBOS LES 2: We gaan weer zingen en spelen met kaboutertje Pim. We zingen en spelen met de bloemetjes. Benodigdheden: 2 (zelfgemaakte?) muziekinstrumentjes, veel stukjes gekleurd crêpepapier (als je dat hebt) en een volwassene die gezellig meedoet!
ELSJE HET ELFJE LES 1: Elsje het elfje komt wonen in het grote kabouterbos. Ze is drie jaar geworden en leert voor het eerst vliegen. Ze vindt het wel een beetje eng. Ze leert dat als ze gelooft in zichzelf ze meer kan dan ze dacht! Benodigdheden: 2 (zelfgemaakte?) muziekinstrumentjes en een volwassene die gezellig meedoet!

ELSJE HET ELFJE LES 2: We gaan weer zingen met spelen met Elsje het Elfje en maken kennis met haar vriendjes die in het kabouterbos wonen! Benodigdheden: Een sjaaltje of handvlieger of geknutseld Elsje het Elfje, een (zelfgemaakt?) muziekinstrumentje en een volwassene die gezellig meedoet! 


ROODKAPJE LES 1: We gaan zingen over het lieve vlindertje, kijken waar de bij heen vliegt en zijn niet bang voor de boze wolf! Benodigdheden: een zelfgemaakte kazoo (zie de 10 DIY MUZIEKINSTRUMENTJES) of ander instrumentje, nog een instrumentje en een geknutseld vlindertje (of een sjaaltje of handvlieger). Een volwassene die gezellig meedoet!

ROODKAPJE LES 2: Roodkapje en Draakje nemen de kindjes mee naar de vijver waar allemaal leuke dieren wonen! Benodigdheden: 2 (zelfgemaakte?) muziekinstrumentjes, een sjaaltje of handvlieger, een veertje en een volwassene die gezellig meedoet!Vindt je de muziekspeellessen van Vrolijke Koters leuk? Delen is lief! :)


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!