Kruidnootjes


Maak je eigen naam van kruidnootjes! Je mag natuurlijk ook gewone kruidnootjes van het deeg maken! Njammie!

 

Benodigdheden: 50 gram (donkerbruine) bastard suiker, 1 theelepel speculaas kruiden, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 40 gram roomboter, 2 eetlepels melk en een snufje zout.  


Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout in een kom. 

Voeg de boter toe in kleine stukjes. 

Voeg de melk toe. 

Maak met je handen een bal van het deeg. Als het te droog is, voeg dan nog wat melk toe. Is het te nat? Voeg dan wat extra zelfrijzend bakmeel toe. Je kan het deeg ook nog een half uur in de koelkast zetten om wat harder te laten worden. Dan is het makkelijker te bewerken. 

Maak je eigen naam of balletjes met het deeg. Druk de balletjes een beetje plat zodat ze niet wegrollen. Leg alles op een bakplaat die met bakpapier bekleed is.

Bak de kruidnootjes of je naam gaar in de oven op 170 graden een minuut of 15 a 20. Kijk even na 15 minuten of je deeg niet te donker wordt.  

Klaar! Eet smakelijk!

Zin om meer te knutselen of trek gekregen in wat lekkers? 
Kijk hier: SINTERKLAAS



Volg Vrolijke Koters op Instagram, Facebook, Pinterest en Youtube! 


Delen is lief!