KLEURENMONSTER


Als het kleurenmonster wakker wordt, is hij in de war. Hij snapt niet wat er met hem aan de hand is. Hij voelt van alles tegelijk. Dat is niet handig. Kun jij hem helpen met zijn gevoelens uit elkaar te halen?  (Uit het kinderboek: Het Kleurenmonster van Anna Llenas)

Wie kent het boekje Het Kleurenmonster van Anna Llenas niet? In overleg met de uitgever De Vier Windstreken heb ik een heleboel verschillende activiteiten bedacht gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen aansluitend op dit mooie kinderboek! 


Tip voor de begeleiders: praat vooral tijdens alle activiteiten over de verschillende emoties! Stel vragen als: wat voelde je? Wat gebeurde er? Wat deed je met deze emotie? Had je iets anders kunnen of willen doen?

Het hebben van emoties is normaal, maar het gedrag wat erop volgt is niet altijd gewenst. Geef duidelijk het verschil aan: boos zijn mag, maar slaan en schoppen niet! Maar wat mag dan wel? In het blog over het Kleurenmonster Sorteer Spel staan een heleboel tips hoe je kunt praten met kinderen over de verschillende emoties. Welke vragen je kunt stellen en wat een kind WEL kan en mag doen bij emoties zoals boosheid of verdriet. Bij de Kleurenmonster 10 TIPS! staan ook tips hiervoor!


Overzicht Kleurenmonster


Kleurenmonster Sorteerspel 
Speel het Kleurenmonster Sorteer Spel en praat over je emoties! Kijk hier: Kleurenmonster Sorteer Spel

Kleurenmonster Downloads 
Hier vindt je alle gratis downloads van Het Kleurenmonster! Kijk hier: Kleurenmonster Kleurplaten


Kleurenmonster Boos 
Als je boos bent mag je niet schoppen en slaan, maar wat mag dan WEL? Kijk hier: Kleurenmonster Boos

Kleurenmonster 10 TIPS!
Wat kun je nog meer allemaal doen met het thema Het Kleurenmonster? Kijk hier: Kleurenmonster 10 TIPS!


Kleurenmonster Emotie Dagboek
Vul het Kleurenmonster Emotie Dagboek in! Laat je kind kleuren en tekenen hoe hij/zij zich voelde vandaag! Kijk hier: Kleurenmonster Emotie Dagboek


Roodkapje vertelt over pesten en heeft een leuke opdracht voor meer zelfvertrouwen!


Pesten
Roodkapje en Draakje hebben een leuke oefening voor het zelfvertrouwen van de kindjes en leggen uit wat pesten is! 
Kijk hier: Pesten


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief!