Basisrecept Cupcakes


Zo maak je zelf in een handomdraai heerlijke cupcakes! Daarna kun je er bijvoorbeeld spookjes van maken. 

Ingrediënten voor de cupcakes: 200 gram suiker, 200 gram ongezouten roomboter, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 4 eieren, een klein beetje vanille extract of de binnenkant van een vanillestokje (liefst geen vanille essence), een snufje zout.

Je kunt ook in plaats van vanille wat citroenrasp of sinaasappelrasp toevoegen. Maak het fruit goed schoon en rasp van de schil wat af. Voeg dit toe aan het mengsel. 


Verwarm de hetelucht oven voor op 170 graden. 

Mix met de mixer de boter tot een zachte creme. 

Voeg de suiker toe aan de boter en mix het 5 minuten tot een zachte luchtige structuur ontstaat.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het suiker/boter mengsel. Wacht met toevoegen van het volgende ei tot het andere ei helemaal opgenomen is in het mengsel. Klop dan nog drie minuten langer door om het mengsel wat luchtiger te maken. 

Laat je kindje ook lekker mixen. Let wel op dat de mixer diep in de kom blijft, want anders spat de hele keuken onder met het cakebeslag. Ik spreek uit ervaring ;)

Schep met een lepel of een spatel daarna de bloem door het mensgel heen. Voeg een snufje zout toe.

Doe de cupcakebakjes in de bakvorm. Schep het beslag met twee eetlepels in de vormpjes. Vul de vormpjes tot iets over de helft. 

Bak de cupcakes gaar in ongeveer 20 minuten. Ga na 17 minuten even kijken of ze te donker worden. Als ze licht bruin zijn geworden haal ze dan eruit en prik een satéprikker in de cupcake. Is de satéprikker helemaal schoon? Dan is je cupcake klaar! Zo niet: zet ze dan nog een paar minuten extra in de oven en controleer daarna opnieuw of ze gaar zijn. 

Let op: doe de oven niet open tijdens het bakken, want dan storten de cupcakes in!

Als de cupcakes gaar zijn laat je ze eerst 5 minuten afkoelen in de cupcake bakvorm. Haal ze daarna eruit en laat ze afkoelen op een taartrooster (of een bord als je dat niet hebt). 

Kijk hier hoe je leuke spookjes ervan maakt: Spook CupcakesVolg Vrolijke Koters op Instagram, Facebook, Pinterest en Youtube!


Delen is lief! :)


Zing en speel je mee met Anna en Draakje in het kabouterbos? 


Maak jouw eigen website met JouwWeb