Sensorische Zakjes


Een leuke en eenvoudige sensorische activiteit is het maken van een Sensorisch Zakje! Met wat hersluitbare plastic zakjes, een pot haargel en verschillende knutsel materialen heb je ze zo gemaakt! En ze voelen erg lekker! Uiteraard moet je kindje wel oud genoeg zijn om het zakje niet kapot te bijten, want het is niet eetbaar ;)


Benodigdheden: hersluitbare plastic zakjes, een grote pot haargel of vloeibare zeep, allemaal verschillende materialen zoals bijvoorbeeld: wiebeloogjes, ponponnetjes, kraaltjes, knoopjes, pailletjes, edelsteentjes. Eventueel kun je nog wat voedingskleurstof of plakkaatverf gebruiken om het een kleurtje te geven.  

Zet alle materialen op tafel en laat je kindje ze in het plastic zakje stoppen. Doe daarna een paar flinke scheppen haargel en eventueel wat verf erbij. Zakje dicht en kneden maar! Vooral de ponponnetjes voelen erg grappig en glibberig! 

Je kan er ook een zoekspelletje van maken. Kun je het olifanten pailletje nog vinden of het edelsteen vlindertje?

Je kan ook een griezel zakje ervan maken voor Halloween bijvoorbeeld. Doe dan wat rode voedingskleurstof of verf in het zakje erbij. Met wat wiebeloogjes maak je het helemaal af! Brrrr.Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief! :)


Maak jouw eigen website met JouwWeb