Halloween Stempelen


Maak heel eenvoudig je eigen Halloween Kunstwerk door verf te stempelen met aardappels of wc-rolletjes! 

Benodigdheden: 2 aardappels of 3 wc-rolletjes, witte, oranje en zwarte verf, papier, stiften of kleurpotloden. Eventueel wiebeloogjes. 


Stempelen met wc-rolletjes


Knip één wc-rol aan de onderkant open en vorm dit tot een spook. Knip een andere wc-rol aan beide kanten van de onderkant van de wc-rol vier keer in zodat er spinnenpoten ontstaan. Knip de twee stukken die je overhoudt weg. Zie foto. De laatste wc-rol laat je gewoon rond. 

Doe een klodder witte, oranje en zwarte verf op een stuk oude krant. Doop de wc-rollen in de verf en stempel ermee op het papier. De zwarte verf gebruik je voor de spin, wit voor de spoken en oranje voor de rondjes die pompoenen worden. 


Stempelen met aardappels


Snijd met een mesje de aardappels doormidden. Snijd van één aardappel de onderkant af zodat het de vorm van een spook krijgt. Snijd voorzichtig in de andere aardappel de vorm van een spin, zie foto. De laatste aardappel laat je gewoon rond voor de pompoenen. Uiteraard is dit een klusje voor een volwassene!

Doe een klodder witte, oranje en zwarte verf op een stuk oude krant. Doop de aardappels in de verf en stempel ermee op het papier. De zwarte verf gebruik je voor de spin, wit voor de spoken en oranje voor de rondjes die pompoenen worden. 


Maak er een kunstwerk van!


Als de verf droog is is het tijd om je Halloween kunstwerk af te maken! Teken met een zwarte stift oogjes, een neus en een mond op de pompoentjes. Geef je spookjes armpjes, oogjes en een mond. Teken draadjes voor je spinnetjes. Plak wiebeloogjes op als je wil. 

Laat je kindje altijd zoveel mogelijk zelf doen en verzinnen! Mijn dochtertje wilde vooral heel veel griezelige oogjes plakken. Leuk, waarom niet! Mijn zoon maakte er een piraten pompoen van en gaf de spinnetjes heel veel getekende oogjes. 

Je kan de spookjes ook nog versieren met pailletjes, edelsteentjes, glitterlijm en een strikje van crêpepapier als je wil! 

Kijk hier voor meer leuke Halloween tips: HALLOWEENVolg Vrolijke Koters op Instagram, Facebook, Pinterest en Youtube!


Delen is lief! :)


Zing en speel je mee met Anna en Draakje in het kabouterbos? 


Maak jouw eigen website met JouwWeb