Piraten Schilderij


Maak je eigen piraten schilderij! Leuk om te knutselen tijdens een piraten verjaardagsfeestje of themaweek, maar natuurlijk ook gewoon los tussendoor!


De basis


Teken op een blauw of wit A4-tje de zee, de zon, een wolk, een regenboog, vogels in de lucht, visjes in het water...alles wat jij leuk vindt om je bootje in te laten varen!

Vouw van een vouwblaadje een bootje. Sorry ik heb nog geen tijd gehad om een filmpje te maken hoe je deze vouwt. Kijk even op google: bootje vouwen. :)

Plak je bootje met lijm vast op je tekening. Als je wil kan je een piratenvlaggetje maken of de piraten kleurplaat gebruiken! Zie hieronder. 


Piraten Labels Klein
PDF – 321,3 KB 203 downloads

Download hier de piratenvlag label!


De piratenvlag


Print de piratenvlag label uit en knip twee stukjes naast elkaar uit zoals op de foto. 

Plak de vlaggetjes op elkaar om een cocktailprikkertje heen. Zet daarna je vlaggetje in je bootje. 


Extra Tips


Je kan ook de Piraten Kleurplaat inkleuren en de onderdelen uitknippen en op je schilderij plakken! 

Download hier de kleurplaat: Piraten Kleurplaat

Of trek de buitenkant over op je blaadje. Wist je dat als je de kleurplaat met daar overheen je blaadje op een raam legt, je erdoorheen kunt kijken en je de plaatjes of rand kunt overtrekken? 

Vouw een bootje, kleur de Piraten Kleurplaat in en teken op papier de buitenste rand over en de zee en maak je eigen piraten schilderij ervan!

ARGHH!


Lekker zelf!


Laat je kindje vooral altijd zoveel mogelijk zelf bedenken en maken! Mijn dochtertje wilde stempelen op het blaadje. Dus waarom ook niet? Het gaat om het creatief bezig zijn en iets maken, maar het resultaat hoeft zeker niet in onze volwassen ogen 'mooi' of 'perfect' te zijn! Het is juist veel belangrijker en leerzamer om zelf dingen te doen en te bedenken! Moedig je kindje dan ook aan en geef het complimentjes, ookal is het misschien niet geworden wat je als voorbeeld hier zag of je voor ogen had. "Super mooi schatje!" "Leuk bedacht met die stempels!""Knap hoor, helemaal zelf gemaakt!"


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is Lief! :)


Kom je varen op de boot van Piet Piraat?

Maak jouw eigen website met JouwWeb