Kabouter


Maak schattige kaboutertjes van wc-rolletjes! Leuk voor in je kabouter herfstbos! 


Benodigdheden


Kabouter mannetje:

Benodigdheden: een wc-rolletje, rode verf of rood crêpepapier, lijm, een schaar, een zwarte stift, watjes, rood en wit en gekleurd papier (bijvoorbeeld geel en groen). Eventueel een nietmachine. 

Knip uit het gekleurde papier een gesp (klein vierkantje) en een riem (een strookje). Knip uit rood papier een kaboutermuts. De rest wordt beschreven hieronder. 

Kabouter vrouwtje:

Voor het kabouter vrouwtje heb je precies hetzelfde nodig als hierboven genoemd bij het kabouter mannetje alleen maak je van een strook rood crêpepapier nog een rokje erbij. 


Een wc-rol kaboutertje maken


Verf een wc-rolletje rood of wikkel hem in een stuk rood gekleurd crêpepapier. 

Maak met lijm en/of nietjes het crêpepapier vast. 

Wikkel de riem (een strookje gekleurd papier) om het midden van de wc-rol en maak hem aan de achterkant vast met lijm of een plakbandje. 

Let op: maak je een kabouter vrouwtje plak dan eerst met plakband de strook rood crêpepapier vast om het midden van de wc-rol. Maak wat plooitjes erin om het een echt rokje te laten lijken. Daarna plak je de riem over de plakband heen. 

Knip met een schaar handjes en voetjes uit wit papier. 

Plak met lijm de gesp (een klein vierkantje geknipt uit gekleurd papier) vast aan de voorkant op de riem. Plak daarna met lijm of een stukje plakband de handjes en voetjes op de wc-rol. 

Zo de riem, gesp, het eventuele rokje en de armpjes en voetjes zitten nu vast.

Tijd om het hoofdje te maken! Trek een muntstuk om op het witte papier met een potlood, bijvoorbeeld een twee euro munt. 

Als je een vrouwtje maakt heb je genoeg aan het rondje en teken je er met een zwarte stift de ogen, neus en mond op. Plak wat watjes aan de zijkant als haar van het vrouwtje. 

Als je een mannetjes kaboutertje maakt teken je op het witte papier de baard vast aan het ronde hoofdje. 

Knip het hoofdje met de baard uit en teken met een zwarte stift de ogen, mond en neus van de kabouter. 

Smeer de baard in met lijm en plak de watjes erop. 

Plak de kaboutermuts (een driehoek geknipt uit rood gekleurd papier) vast op het hoofdje en plak het hoofdje op de wc-rol. Klaar is je leuke kaboutertje! 

Zo kun je een heel kabouterbos maken met paddestoelen, een vosje, een uiltje, een eekhoorntje, een egeltje en herfstbomen!

Kijk hier voor meer leuke herfst knutsels: HERFSTVolg Vrolijke Koters op Instagram, Facebook, Pinterest en Youtube!


Delen is lief! :)


Zing en speel je mee met Anna en Draakje in het kabouterbos? 


Maak jouw eigen website met JouwWeb