LANDEN MUZIEKSPEELLESSEN


De gratis online muziekspeellessen van Vrolijke Koters zijn leuk om thuis te kijken maar ook erg leuk om te doen met een klein groepje kindjes en dus zeer geschikt voor een verjaardagsfeestje of voor bij de kinderopvang! Op Youtube Kanaal: Vrolijke Koters staan er een heleboel!

Hieronder vindt je alle MUZIEKSPEELLESSEN MET EEN LANDEN THEMA!

We gaan in Italië zandkastelen bouwen, houden siësta in Spanje, komen Lina de zeemeermin tegen in Denemarken, dansen op de brug in Frankrijk, zien waar Draakje en Roodkapje wonen in Nederland en gaan met de helikopter naar Amerika. Gaan jullie gezellig mee?? SPANJE: Roodkapje en Draakje nemen de kindjes mee naar Spanje waar ze casagnettes hebben, een hoedje opzetten tegen de zon, op het strand spelen en Draakje een siesta houdt!! Ga je gezellig mee?
Benodigdheden: een instrumentje (bv zelfgemaakte casagnettes! Zie het filmpje hieronder), een lintje/sjaaltje, eventueel een krantenhoedje! En een volwassene die gezellig meedoet!

ITALIË: Deze keer nemen Roodkapje en Draakje jullie mee naar Italië!! We smeren ons in met zonnebrand, halen water bij de zee en bouwen een mooi zandkasteel!! Ga je gezellig mee??
Benodigdheden: een emmertje en schepje, blokjes (bv houten blokjes of de gedecopatchte schudblokjes) en een volwassene die gezellig meedoet!

FRANKRIJK: Deze keer nemen Roodkapje en Draakje jullie met de auto mee naar Frankrijk! Waar we dansen op de brug, Frans leren en spelen met bloemetjes!
Benodigdheden: een (zelfgemaakt?) instrumentje, eventueel stukjes gekleurd (crêpe)papier en een volwassene die gezellig meedoet!


SCANDINAVIË: Deze keer nemen Roodkapje en Draakje jullie mee naar Scandinavië!! We gaan varen in de boot van Piet Piraat, zien visjes  en komen Lina de Zeemeermin tegen!
Benodigdheden: een instrumentje! (Legoblokjes in een leeg plastic flesje is wel toepasselijk). En een volwassene die gezellig meedoet!

AMERIKA: Roodkapje en Draakje met de helikopter naar Amerika!! Ga je gezellig mee? Benodigdheden: een (zelfgemaakt?) muziekinstrumentje, een sjaaltje of handvlieger (danslintje) en een volwassene die gezellig meedoet!

NEDERLAND: Roodkapje en Draakje blijven in Nederland!! Ze gaan reizen met de trein , trekken gekke bekken, zien het huis waar Roodkapje en Draakje wonen en worden betoverd door een tovenaar! Ga je gezellig mee?Benodigdheden: 2 (zelfgemaakte?) instrumentjes, eventueel een toverstafje/handvlieger/sjaaltje en een volwassene die gezellig meedoet!


Vindt je de muziekspeellessen van Vrolijke Koters leuk? Deel ze dan vooral verder!


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!