Kerstboom bordje

We gaan een kerstboom maken van een kartonnen bordje! De basis is heel simpel: een groen geverfd bordje in stukken geknipt. Je kunt de kaarsjes erin maken of helemaal zelf verzinnen hoe je hem wilt versieren. 

Benodigdheden: kartonnen bordje, groene verf, schaar, rood en geel papier, rode stift, lijm en wat leuke versiersels om te boom mee te decoreren zoals bijvoorbeeld: rondjes geknipt uit glitter/glimmend papier als kerstballen, edelsteenstickertjes, glitterlijm, stervormige pailletjes, ponponnetjes. 


Verf een kartonnen bordje groen.

Laat het drogen. 

Knip het bordje in drie ongeveer gelijke delen. 

Als je het leuk vind kun je kaarsjes in de boom plakken: Knip uit rood papier de steeltjes van de kaarsjes en uit geel papier de vlammetjes. Teken met een rode stift het midden van de vlam. 

Plak met lijm de kaarsjes in de boom. Gebruik een sterretje of pompon ofzo voor de piek. 

Versier daarna de boom naar keuze. Je kunt pailletjes gebruiken, pomponnetjes, edelsteenstickertjes, glitterlijm, ponsjes...wat je maar in huis hebt en leuk vindt. Het is leuk en goed voor de ontwikkeling om veel verschillende materialen aan te bieden. 

Laat vooral lekker je kindje zijn eigen gang gaan en de kerstboom naar keuze versieren! Probeer je kindje zo veel mogelijk zelf te laten doen. De kaarsjes heb ik geknipt voor mijn zoontje, maar opplakken en versieren kon hij zelf. 

Hieronder zie je mijn voorbeeld kerstboom en het resultaat van mijn dochtertje van bijna 3 jaar oud en mijn zoontje van 5 jaar. Zoals je ziet is mijn zoontje fan van glitterlijm ;) Heerlijk toch! Lekker zelfgemaakt! De kaarsjes had ik uitgeknipt. Hij heeft ze zelf opgeplakt en de boom versierd verder. Dit is een blog van Vrolijke Koters.


Ken je ook ons Youtube kanaal al?

Maak jouw eigen website met JouwWeb