Tulpen


Maak mooie tulpen met verf en een vork! Je kan een grasveld vol tulpen maken of een vaas ermee vullen op je papier. Maar je kan ook de kinderen de opdracht geven om zelf bloemen te verzinnen waarmee ze de lege vaas willen vullen. Leuk om te knutselen in de lente of om te maken als moederdagcadeau! 

Benodigdheden: wit en gekleurd papier, verf, een vork, een schaar, lijm, stiften of kleurpotloden. 


Vaas vol met bloemen


Knip uit gekleurd papier een vaas en plak deze met lijm op het witte papier. 

Je kan nu de kinderen de opdracht geven om geheel naar eigen inzicht de vaas te vullen en versieren met stiften, wascokrijt, kleurpotloden en bijvoorbeeld kleine stukjes papier. 


Tulpen boeket maken 


Je kan de vaas ook vullen met tulpen. Stempel dan met verf en een vork mooie tulpen boven de vaas. Maak daarna met een kwastje en groene verf de steeltjes naar de vaas toe. 

Als de tulpen klaar zijn, kan je de vaas gaan versieren met stiften en wascokrijt of kleurpotloden. Je kan ook kleine stukjes papier of edelsteentjes op de vaas plakken of hem met verf en wattenstaafjes bestippelen. 


Tulpentuintje


Je kan ook een mooi tulpentuintje stempelen met een vork. Stempel eerst het gras aan de onderkant van je papier met groene verf en een vork. Maak daarna de tulpen met een vork en de kleur verf die je mooi vindt. 

Daarna maak je met groene verf en een dun kwastje de steeltjes naar het gras toe. 

Laat je kindje altijd zoveel mogelijk zelf doen en bedenken! Het gaat tenslotte om het zo zelfstandig mogelijk lekker creatief bezig zijn en niet om het perfecte eindresultaat of het namaken van het voorbeeld. Stimuleer de kinderen verbaal en geef ze complimentjes tijdens dit proces! Op de foto zie je de geheel zelfgemaakte tulpentuin van mijn dochtertje van vier jaar oud die nu hangt te stralen op ons memobord in de gang. Zo wordt ze gestimuleerd om trots te zijn op wat ze gemaakt heeft. 

 

Kijk hier voor meer leuke kinderinspiratie: VROLIJKE KOTERSVolg Vrolijke Koters op Instagram, Facebook, Pinterest en Youtube!


Delen is lief! 


Kom je zingen en spelen met Roodkapje en Draakje?