Scheerschuim

In dit blog laat ik je verschillende speel en leer vormen zien met scheerschuim. Bijvoorbeeld hoe je letters en cijfers kunt leren met scheerschuim, een regenboog en winterwonderland maakt en verstoppertje speelt met scheerschuim. Ook leg ik uit waarom spelen met scheerschuim leuk, maar ook leerzaam is. Let op: Na het maken van dit blog las ik op internet (waarzitwatin.nl) dat het spelen met scheerschuim onbedoeld gebruik van dit product is en niet onderzocht is of dit veilig is. Aangezien er toch veel blogjes bestaan over het spelen met scheerschuim wil ik dit blog toch delen, maar de verantwoordelijkheid ligt dus bij jezelf! Wil je liever geen scheerschuim gebruiken? Gebruik dan bijvoorbeeld slagroom. Kleeft wat meer, maar is minder erg als het in de mond komt. Alleen geen idee hoe dat dan weer is als het in de oogjes terecht komt. Je zou ook badschuim of doucheschuim of kwark kunnen gebruiken. Goed kortom: als je je kindje lekker wil laten spelen met bv scheerschuim let dan goed op! Zorg ervoor dat het niet in de mond en oogjes komt en je alles daarna weer goed afwast. Veel speel plezier!


Letters en Cijfers Leren met Scheerschuim!


Spuit een redelijke hoeveelheid scheerschuim op de tafel.

Je kunt eventueel ook een stuk bakpapier eronder leggen.
Dat ruimt wat makkelijker op, maar kan ook wel weer verschuiven. 

Laat je kindje eersst rustig kennismaken met het gevoel van het gladde natte scheerschuim. Soms kan dat even spannend zijn. Moedig je kindje aan en doe anders zelf gewoon lekker mee. Bijna altijd vind een kindje het heel leuk om te spelen met scheerschuim als het eenmaal gewend is. 

Vraag eens aan je kindje: hoe voelt het? Probeer eerst je kindje zelf te laten antwoorden. Daarna kun je vragen: Voelt het zacht of hard? Voelt het nat of droog? Vind je het lekker voelen of vies? Voelt het glad of is het ruw? 

Als je kindje oud genoeg is daarvoor kun je letters en cijfers gaan oefenen.

Laat je kindje eerst zijn of haar naam schrijven. 

Schrijf dan een letter en laat je kindje zeggen welke letter het is. 

Daarna kun je de rollen omdraaien: zeg een letter en laat je kindje deze letter opschrijven. 

Dit kun je ook met woorden doen. Eerst schrijf jij een woord op en laat je kindje zeggen welk woord er staat. Daarna zeg je een woord en laat je kindje het woord opschrijven. Als je kindje daar al aan toe is natuurlijk. 

Zo kun je ook de cijfers oefenen en sommetjes laten oplossen. 


Winterwonderland of Dierentuin maken en Verstoppertje Spelen!


Daarna was het tijd om even lekker zelf te mogen spelen met de scheerschuim. We maakten een winterwonderland!

Pak een paar dieren en poppetjes van duplo of plastic en laat je kindje er lekker mee spelen. Je kunt ook een dierentuin ermee maken. Of schep de scheerschuim eens op met een graafmachine auto. Let op dat je wel speelgoed geeft wat je makkelijk daarna weer kan afspoelen en schoonmaken met water. 

Je kunt ook verstoppertje spelen met de dieren. Laat je kindje alle dieren en spulletjes helemaal insmeren met scheerschuim en verspreid neerzetten. Benoem nu een dier of figuur. Kan je kindje de vormen herkennen en ze vinden? 

Zo even lekker in een pan met water het speelgoed schoonspoelen en laten drogen op een handdoek. 


Sneeuwpop van Scheerschuim!


Je kunt ook een leuke sneeuwpop maken met scheerschuim! 

De beschrijving vind je hier: Sneeuwpop Scheerschuim

En als de sneeuwpop er dan zo uit komt te zien is dat helemaal niet erg!! Het gaat tenslotte om het creatief bezig zijn en de zintuigen prikkelen met scheerschuim :)


Regenboog van Scheerschuim!


Je kan ook een mooie regenboog maken met scheerschuim! 

De Beschrijving vind je hier: Regenboog Scheerschuim


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief! :)


Kom je zingen en spelen met Roodkapje en Draakje?