Groepskunstwerk

Alweer bijna het einde van het schooljaar. Om de juf of meester te bedanken kan je met alle kinderen uit de klas een groepskunstwerk maken. Met de beschrijving hieronder is dat heel makkelijk en natuurlijk erg leuk om te geven!

Veel knutsel plezier! 


In het bestand hieronder vind je een afbeelding van een hartje in een vierkant. Laat alle kindjes uit de klas dit hartje uitprinten en inkleuren. Gebruik hiervoor stiften of kleurpotloden of wascokrijtjes. Hoe je het hartje precies inkleurt mogen de kinderen helemaal zelf bepalen zolang er maar geen wit meer zichtbaar is en er niks opgeplakt wordt. Hij mag namelijk niet dikker worden door het versieren. Houd het hartje netjes en vouw/verkreuk hem dus niet. Ook het vierkantje eromheen moet helemaal ingekleurd worden. 


Is je hartje helemaal ingekleurd? Zet je naam ergens op het hartje en laat je papa of mama het vierkantje netjes uitknippen. Lever dan je ingekleurde en uitgeknipte vierkantje met een hartje erin in bij één ouder die ze allemaal verzamelt. 

 

Eén ouder uit de klas verzamelt alle ingekleurde hartjes en maakt hier een gezamelijk schilderij van. Koop een canvasdoek of grote fotolijst en leg alle vierkantjes netjes naast elkaar erop. Mocht je wat ruimte overhouden laat dan de rand aan de buitenkant leeg of verf deze voordat je de hartjes opplakt. Verdeel de vierkantjes mooi (kijk naar de kleuren) en plak ze vast. Klaar is jullie groepskunstwerk!

LET OP: Het is het handigste om alle ouders een uitgeprinte versie van het hartje te geven, want aangezien niet iedereen dezelfde instellingen heeft op zijn computer verschillen de hartjes anders van grootte. 

Hartjes
PDF – 1,7 MB 2056 downloads

Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!
Kom je zingen en spelen met Roodkapje en Draakje? 

Maak jouw eigen website met JouwWeb