De Beroepen-Krokodil


Naar aanleiding van de Kinderboekenweek 2021 maakte ik een gedichtje en een kleurplaat over een krokodil die niet weet wat hij later worden wil!

Download de gratis kleurplaat en het gedicht hieronder en gebruik het als werkblad of kleurplaat tijdens de kinderboekenweek! Of maak je eigen Beroepen-Krokodil Memory!

 

Alle gratis downloads staan onderaan dit blog!


De krokodil die niet weet wat hij later worden wil!


5 TIPS:

1. Laat de kinderen tijdens het voorlezen van het gedicht het bijbehorende plaatje zoeken en inkleuren. Download hieronder de gratis kleurplaat en het gedicht en print deze uit. 

2. Laat de kinderen tijdens het voorlezen van het gedicht de genoemde beroepen uitbeelden. 

3. Stel de kinderen na het voorlezen van het gedicht vragen zoals: Wat wil jij later worden? Waarom lijkt je dat leuk? Draag een koning echt de hele dag een kroon denk je? Kun je een piraat of een tovenaar worden later?

4. Laat de kinderen zelf nog meer beroepen bedenken. Kun je ze ook uitbeelden? Laat 1 kind een beroep uitbeelden en de andere kinderen raden welk beroep wordt bedoeld. Je kunt ook de plaatjes van het memory spel hiervoor gebruiken. 

5. Print het (gratis te downloaden hieronder) Beroepen Krokodil Memory Spel tweemaal uit per kind. Kleur de plaatjes in en knip ze uit. Plak ze eventueel op vierkantjes van gekleurd karton. De laatste lege vakjes mag je zelf iets in tekenen. Let op dat je twee keer hetzelfde tekent! Speel daarna je eigen memory! 


De Beroepen-Krokodil Memory


Maak je eigen Beroepen-Krokodil Memory!

Download de Beroepen-Krokodil Memory hieronder en print deze tweemaal uit. Kleur alles in en knip de plaatjes uit. Plak ze daarna eventueel nog op een vierkantje van gekleurd karton.

In de lege vakjes onderaan de pagina mag je zelf iets tekenen! Let op dat je twee keer hetzelfde tekent, want anders heb je geen memory setje. 


De gratis downloads


Hieronder kun je de bestanden van de Beroepen krokodil gratis downloaden! Het gedicht, de kleurplaat en het diy memory spel! Veel plezier ermee! 

Meer leuke tips over kinderboeken?
Kijk hier: KINDERBOEKEN


Beroepen Krokodil Gedicht
PDF – 2,7 MB 338 downloads
Beroepen Krokodil Memory
PDF – 3,2 MB 184 downloads
Beroepen Krokodil Kleurplaat
PDF – 3,6 MB 242 downloads

Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief! :)


Kom je zingen en spelen met Elsje het Elfje?


Maak jouw eigen website met JouwWeb