Sensorisch Materiaal Verven

Met de tips hieronder heb je zo je eigen spaghetti geverfd! Dat is namelijk helemaal niet moeilijk! Je kan het meteen gebruiken om mee te spelen zodra het afgekoeld is. Dit proces kun je versnellen door het af te spoelen met koud water. Laat de spaghetti niet te lang liggen voordat je ermee gaat spelen, want dan wordt het harder en gaat het vastkleven aan elkaar. 

Benodigdheden: voorgekookte spaghetti, voedingskleurstof, en hersluitbare diepvrieszakjes. 


Kook de spaghetti. Zodra de slierten wat zachter worden duw je ze voorzichtig naar beneden zodat ze niet breken. Doe er een klein scheutje olijfolie bij om te voorkomen dat ze aan elkaar vastplakken. Roer als alle sliertjes in het kokende water in de pan zitten met een vork alles even door. 

Laat de spaghetti eerst afkoelen. Je kan dit proces versnellen door ze een paar keer af te spoelen met koud water. Giet het daarna goed af! Bijvoorbeeld met een vergiet. 

Stop een deel van de voorgekookte spaghetti in een hersluitbaar zakje. Houd rekening ermee dat je misschien nog andere kleuren ook wilt maken van de spaghetti. Doe er wat voedingskleurstof bij. Begin met een heel klein beetje, want voedingskleurstof geeft veel kleur af en je krijgt het niet altijd even goed van je handen af. 

Maak het zakje dicht en kneed de kleur goed door de spaghetti heen. Je wil dat de spaghetti egaal gekleurd wordt, maar knijp niet in het zakje want dan gaan de sliertjes kapot. 

Zo ga je door tot je alle kleurtjes heb gemaakt die je wilt hebben. Een pluk gekookte spaghetti in een hersluitbaar zakje en doorkneden maar tot de kleur goed verdeeld is. 

Als het nog wat afgeeft dan kun je de spaghetti nog even wat laten drogen op een stuk bakpapier, maar laat het niet te lang liggen want dan wordt het hard en plakt het aan elkaar vast. Je kan er dus ook meteen mee gaan spelen! 

Wat je allemaal met geverfde spaghetti kun doen vind je hier: 


Dit is een blog van Vrolijke Koters. 


Delen is lief! :)


Kom je kiekeboe spelen met Roodkapje en Draakje? 

Maak jouw eigen website met JouwWeb