Pesten

Maandag 19 april 2021 is het Landelijk Dag tegen Pesten. Supergoed! Zelf ben ik als kind gepest met mijn haar dat rechtovereind groeide. Ik werd daar erg onzeker door en klapte dicht. Ook op latere leeftijd heb ik daar last van gehad. Dus hierbij een leuke opdracht!


Roodkapje en Draakje leggen uit wat pesten is en hebben een leuke opdracht voor je die het zelfvertrouwen van je kindje stimuleert! Goed om te doen thuis met je kindje, maar ook als juf/meester in de klas als groepsactiviteit!


Video


In deze VIDEO leggen Roodkapje en Draakje uit wat pesten is. Ze hebben een leuke opdracht voor je die het zelfvertrouwen van je kindje stimuleert!! Kijk je mee?


De opdracht


Benodigdheden: papier, stiften en mensen of kindjes met complimentjes! :)

1️. Maak een tekening van jezelf!


️2. Schrijf of teken eromheen waar jij goed in bent of wat je mooi vindt aan jezelf. Vraag aan je mama, papa, zus, broer, vriendjes, juf, meester wat ze leuk en knap vinden van jou. Zet dit allemaal op het papier!! Hang hem in je kamer en kijk er vaak naar! Zie je hoe knap je eigenlijk bent?

3️. Als je wilt kun je ook een prop maken van je papier: Zeg iets niet aardigs en verkreuk het papier steeds meer. Elke keer als iemand iets niet aardigs tegen je zegt doet het iets met je. Dit kan je nooit helemaal weghalen ookal zegt diegene sorry tegen je.

4. Vouw nu het blaadje weer uit. Maak het plat met je hand. Echt weg krijg je de kreukels niet meer. Pesten kan je niet weghalen door sorry te zeggen! Dus doe het niet!

️ Maar kijk eens goed: je bent nogsteeds jij!! Beetje verkreukt maar er staan nogsteeds alle dingen op die je goed kan en waar je trots op mag zijn!! Daar heeft de pester niks aan kunnen veranderen!!


Dus trek er niks van aan als je gepest wordt! Kijk naar hoe knap je bent! En pester denk na voordat je iets zegt wat je niet terug kunt nemen! Leuk als je de tekening van jezelf met de complimentjes deelt met Roodkapje en Draakje!! Dit kan op Instagram of Facebook; je doet dan meteen mee ook met de winactie van Vrolijke Koters. Of stuur een mailtje naar vrolijkekoters@gmail.com 

Dag liefjes, groetjes van Nienke aka Roodkapje en Draakje :)Dit is een blog van Vrolijke Koters. 


Ben jij net zo sterk en dapper als Roodkapje en Draakje? Zing gezellig mee!