Jongen met bloemen knutselen


David is een hele speciale jongen. Hij heeft geen haar, maar bloemen op zijn hoofd. Iedereen vindt ze prachtig, totdat ze op een dag ineens verdwenen zijn en hij verdrietig achterblijft met stekelige takken. De jongen met bloemen in zijn haar is een prachtig kinderboek over anders zijn, vriendschap en elkaar helpen. Kun jij voor David mooie bloemen maken om hem weer blij te maken? In dit blog vind je verschillende ideeën om David te helpen met het knutselen van de bloemen!

Lees hier de boekreview: Jongen met bloemen


Download hier de gratis bestanden!


Jongen Bloemen
PDF – 307,9 KB 137 downloads
Jongen Bloemen Hoofd
PDF – 616,7 KB 123 downloads
Jongen Bloemen Helemaal
PDF – 476,6 KB 121 downloads

Optie 1: echte bloemen!


Je kan natuurlijk David versieren met echte bloemen. 


Optie 2: papieren bloemen!


Je kan ook zelf mooie bloemen maken voor op David zijn  hoofd. Benodigdheden: een schaar, lijm, kleurpotloden of wascokrijtjes en de uitgeprinte bloemen en David, zie bovenaan dit blog. 

Print de bloemen uit, kleur ze in en knip ze uit. 

Print David uit en kleur hem in. Eventueel kun je hem ook nog uitknippen. Plak het hoofd van David op een gekleurd karton of papier.

 Plak met lijm de mooie bloemen erop die je hebt gemaakt om hem te helpen. Zie je hoe blij hij ervan geworden is? Superlief dat je hem geholpen hebt!


Optie 3: verzin het zelf!


Tenslotte kun je natuurlijk ook helemaal zelf verzinnen hoe je de bloemen wilt maken van David! Maak de bloemen zelf door ze te tekenen of knippen uit gekleurd papier of gebruik bijvoorbeeld ponsjes. 


Meer leuke kinderboeken tips? Kijk hier: KINDERBOEKENVolg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief! :)


Kom je zingen en spelen met Elsje het Elfje?

Maak jouw eigen website met JouwWeb