Kerstboom stempelen

Van karton en een wc-rol maken we een vrolijke kerstboom! Op de kerstboom staat een slinger getekend die je kunt stempelen met kurken of aardappels. Of beplak hem met kleine rondjes papier. Of maak met wattenstaafjes stipjes erop. Dit is een goede oefening voor de fijne motoriek. De wc-rol gaan we verven. 

Benodigdheden: wc-rol, bruine verf, zwarte stift, groen gekleurd karton, schaar, lijm, witte rondjes van papier of wiebeloogjes, rondjes geknipt uit gekleurd papier of kurken met allerlei kleuren verf. 


Verf de wc-rol bruin en laat hem drogen. Teken met een zwarte stift er een neus en mond op. Maak met wit papier en een zwarte stift twee oogjes en plak deze erop. Je kunt ook wiebeloogjes gebruiken. 

Knip uit groen karton een kerstboom. 

Laat je kindje zo veel mogelijk zelf doen. 

Teken met een zwarte stift slingers op de kerstboom. 

Je mag zelf verzinnen hoe je de slingers eruit wil laten zien. 

Nu kun je op de slingers ballen stempelen met WATTENSTAAFJES en verf. 

Met wattenstaafjes en verf stipjes stempelen op de slingers is een goede oefening voor de fijne motoriek! Mijn dochtertje van bijna drie kon het al goed zoals je hier ziet :)

Je kunt ook met KURK en verf ballen stempelen op de slinger. Heb je geen kurk? Gebruik dan bijvoorbeeld aardappels en snijd daar de vorm uit van een kurk. Of gebruik wattenbolletjes of ponponnetjes aan een wasknijper. 

Je kunt ook RONDJES GEKLEURD PAPIER plakken op de slinger in plaats van te stempelen. 

Ben je klaar met de ballen op de slinger maken? 
Knip dan twee gleuven aan de zijkant van de wc-rol. Schuif de kerstboom in de wc-rol waardoor hij kan blijven staan.
 
Zoek nu een mooi plekje voor je leuke kerstboom!

Hieronder zie je het resultaat van mijn zoontje van vijf jaar, mijn dochtertje van bijna drie jaar en mijn voorbeeld kerstbomen. 
 

Zin in meer leuke kerstknutsels?
Kijk dan hier: Thema KerstDit is een blog van Vrolijke Koters.


Ken je ook ons Youtube kanaal al?