Piraten Verjaardag


Wil je een stoer en leuk piraten verjaardagsfeestje organiseren? Lees dan vooral verder! Met deze 12 tips wordt het gegarandeerd een knalfeest! ARGHH!


TIP 1: Zorg voor een indrukwekkende uitnodiging!


Een echt piraten verjaardagsfeestje begint natuurlijk met een spannende flessenpost uitnodiging! Deel ze uit aan je vriendjes en vriendinnetjes! 

Kijk hier hoe je deze maakt: Piraten Uitnodiging


TIP 2: Versier het huis in piraten thema!


De avond ervoor kun je de tafel en kamer alvast versieren met piraten feestversiering! Dit maakt dat je kindje zich meteen speciaal en jarig voelt als hij/zij wakker wordt! je kan het natuurlijk zelf zo uitgebreid doen als je wilt. Wij gebruikten: een zwart tafelkleed, schatkaart placemats, piraten bordjes en bekers, zwart wit rietjes en servetten, piraten ballonnen, slingers en een piratenvlag. 

"Wauw mama". Mijn zoontje was zeer onder de indruk toen hij 's ochtends de kamer binnenkwam en het huis mooi versierd was met de spulletjes van www.liefenjarig.nl


TIP 3: Bak een echte piraten cake!


Bij een piratenfeest hoort een stoere Piraten Cake! Met de stap voor stap beschrijving heb je deze zo gemaakt! ARGH! Ofwel suc6! 

Kijk hier voor de beschrijving: Piraten Cake


TIP 4: Zorg voor een goede voorbereiding!


Bedenk van te voren wat je allemaal wilt gaan doen en bereid dit goed voor! Wil je Piraten Pannenkoeken versieren of een Visjes Pizza maken? De Piraten Spelletjes doen of een echte Piraten Speurtocht? Wil je een Zeemeermin knutselen of een Piraten Boot in Fles of een Piraten Schilderij maken? Wat je kiest maakt niet uit, maar zorg dat je van te voren alles in huis hebt gehaald en een globale tijdsindeling maakt! Maak een draaiboek en to-do-lijst of gebruik die van mij! :) 

Kijk hier voor het complete draaiboek en de to-do-lijst: Piraten Draaiboek


TIP 5: Gebruik de gratis downloads van Vrolijke Koters!


Print de gratis piraten bestanden van Vrolijke Koters uit en leg deze op tafel klaar met wat kleurpotloden of stiften zodat de kinderen deze kunnen maken tussendoor. Met de DIY Piraten SOS kunnen de kinderen hun eigen piraten sos brief schrijven of stempelen. Leg wat dobbelstenen neer en ontwerp je eigen schatkaart tijdens het Piraten Dobbelspel. Maak de Piraten Kleurplaat of kleur de Piraten Schatkaart in.  

Kijk hier voor alle bestanden: PIRATEN


TIP 6: Verkleed je als een echte piraat!


Kinderen zijn gek op verkleden en doen alsof! Zelf houd ik me altijd aan de uitleg: "Nee het is niet echt, maar we doen net alsof het wel echt is om het spannend en leuk te maken!". Daarna vertel ik met volle overtuiging dat we een brief hebben gehad van Kapitein Zwartbaard die onze hulp dringend nodig heeft! De kinderen gaan dan helemaal mee in het leuke en spannende verhaal, ondanks dat ze weten dat het niet echt is. 

Verkleden kun je zo uitgebreid doen als je zelf wilt! Misschien hebben de kindjes wel een piraten outfit al thuis? Je kan ook zelf iets maken van een vuilniszak en de piratenlabel erop plakken bijvoorbeeld. Kijk hier hoe je een 't-shirt maakt van een vuilniszak: Ridderharnas. Of koop rode of witte 't shirts, ooglapjes en piraten bandana's. Van een rol satijnlint kun je riemen knippen en de uiteinden voorzichtig dichtbranden met een kaarsje. Plak een stoere piraten tattoo op of schmink een stoppelbaard en een ooglapje! En vergeet uiteraard vooral niet regelmatig ARGHHH te roepen! ARGGHH!!


TIP 7: Lees een echt piratenboekje!


Lees en leer over echte piraten! Bestaan ze nog? Zien ze er ook echt zo uit? Hoe werkt een schatkaart? 

Kijk hier voor de boekjes: Piraten Boekjes


TIP 8: Eet echt piraten eten!


Uiteraard hebben echte stoere piraten ook piraten eten nodig anders krijgen ze scheurbuik! Ons kinderfeestje begon met het maken van echte Piraten Pannenkoeken. Je kan natuurlijk ook een lieve Inktvis Pizza of Visjes Pizza maken met een Groente Krokodil erbij of combineer hem met patatjes. Maak een onbewoond eiland van een Piraten Eierkoek of een Piraten Boot van een watermeloen!

Kijk hier voor alle piraten recepten: PIRATEN


TIP 9: Speel echte piraten spelletjes!


Uiteraard wil je ook wat doen! Speel de 20 Piraten Spelletjes! Je kunt ze los gebruiken tijdens een spelletjesmiddag of combineer ze met een echte Piraten Speurtocht en het spannende piraten verhaal! Zie hieronder.

Kijk hier voor alle piraten spelletjes: Piraten Spelletjes


TIP 10: Zorg voor een spannend verhaal of speurtocht!


De Piraten Spelletjes en opdrachten kun je gewoon los spelen met de kinderen, maar je kun ze ook combineren met de Brief van Kapitein Zwartbaard en een Piraten Diploma of zelfs een hele Piraten Speurtocht ervan maken!

Kijk hier voor het verhaal en de speurtocht: Piraten Speurtocht


TIP 11: Maak een leuke piraten knutsel!


Hou je van knutselen? Maak dan een echt piraten knutselwerkje zoals een Piraten Schilderij
of een Piraten Boot in Fles! Of knutsel het vriendinnetje van Piet Piraat: Lina de Zeemeermin

Kijk hier voor het schilderij: Piraten Schilderij
Kijk hier voor de fles knutsel: Piraten Boot in Fles Knutsel
Kijk hier voor Lina: Zeemeermin


TIP 12: Trakteer in piraten thema!


Trakteren doen we natuurlijk ook helemaal in piraten thema! Maak voor de juf een echte DIY Piraten SOS brief en plak de Piraten Schatkaart op een doos met allemaal piraten traktaties erin. 

Kijk hier voor de piraten traktatie: Piraten Traktatie


TIP 13: Kom zingen en spelen met Piet Piraat en Lina de Zeemeermin!


Pak een muziekinstrumentje of maak er zelf eentje en doe gezellig mee met de muziekspeelles over Scandinavië van Vrolijke Koters!

Dit keer n
emen Roodkapje en Draakje de kindjes mee naar Scandinavië!! Ze gaan varen in de boot van Piet Piraat, zien visjes en komen Lina de Zeemeermin tegen! Benodigdheden: een instrumentje! Legoblokjes in een leeg plastic flesje is wel toepasselijk of maak zelf één van de 10 DIY MUZIEKINSTRUMENTJES

Kijk hier voor de zelfmaak instrumentjes: 10 DIY MUZIEKINSTRUMENTJES


Kom je zingen en spelen? 


Meer tips?


Wil je meer leuke piraten tips? Kijk dan hier: PIRATEN


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is Lief! :)