Letter Vermicelli


Is je kindje al met letters leren bezig? Dan is het spelen met Letter Vermicelli een leuke sensorische activiteit! Het maken van je eigen sensorische spel materialen is echt niet moeilijk! Hier lees je hoe je de vermicelli gemakkelijk zelf verft: Rijst en Pasta Verven

 

Hieronder staat voorbeeldjes van wat je ermee kunt doen!
Veel speel plezier!


Letters en Woorden Oefenen


Uiteraard kun je de letters oefenen met de Letter Vermicelli. Welke letters weet jij al te herkennen? Kun je ook al woorden maken ermee? Maak maar eens je eigen naam! Misschien kan mama wel makkelijke woordjes maken en kan je die al proberen te lezen. 


Rollen- en Fantasiespel Stimuleren


Je kan ook ze gebruiken om een rollenspel mee te doen of het fantasiespel mee te stimuleren. Combineer het met een theeserviesje en geef je poppen en knuffels eens een lekker lettersoep te eten en te drinken! Even koken op het speelgoed gasfornuisje, beetje roeren met een lepeltje en mama of papa (je kindje dus) geeft de baby pop te eten. 


Open Einde Materialen


Net als alle andere gedroogde etenswaren die je kan gebruiken om sensorisch mee te spelen zoals pasta, rijst en kikkererwten kan je ook de Letter Vermicelli combineren met open einde materialen. Hieronder worden verstaan alle materialen die niet één duidelijke bedoeling hebben om mee te spelen, zoals wc-rolletjes, lege plastic bakjes, lege eierdoosjes, dennenappels, keukenrollen, etc. Laat je kindje lekker ermee spelen en zelf bedenken wat ermee te doen. Als je een kleedje eronder legt heb je het zo weer opgeruimd. Je kan dit ook buiten doen als het lekker weer is.


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief! :)


Kom je zingen en spelen met Elsje het Elfje?

Maak jouw eigen website met JouwWeb