Zo voelde ik mij vandaag


Het emotie dagboek; de manier om elke dag even kort stil te staan bij je emoties! Hieronder een korte samenvatting van het verhaal en mijn review.

Titel: Zo voelde ik me vandaag.
Uitgeverij: Deltas. 
Prijs: 15,95 euro.
ISBN: 978 90 447 5341 7 
Verkrijgbaar bij de boekhandel en online. 
Doelgroep: kinderen vanaf 6 jaar. 


Het verhaal 


Spreekt een gewoon dagboek jou niet zo aan? Of vind je een lege pagina die je moet volschrijven maar eng? Dan is dit invulboek iets voor jou. Er staan leuke vragen in die je elke dag kunt beantwoorden. Wat is er gebeurd en hoe voelde jij je daarbij? Heb je zin in morgen of niet? Helemaal onderaan kun je de smiley kiezen die het beste bij je dag past. Was je blij of verdrietig? Bang, boos of misschien verwonderd? 

Dankzij dit dagboek kun je op een eenvoudige manier even stilstaan bij je emoties en je dag mooi afsluiten. 


Wanneer kun je dit boek gebruiken?


Emoties, iedereen heeft ze, maar toch kunnen ze zo verwarrend zijn! Voor volwassenen, maar uiteraard ook voor kinderen! Dit mooie dagboek helpt kinderen om elke dag even stil te staan bij wat er vandaag gebeurd is en welke emoties werden ervaren. Dit geeft inzicht en erkenning aan kinderen. Door samen met je kind het dagboek elke avond even in te vullen maak je meteen een mooi verbindingsmoment en een goede afsluiting van de dag ervan! Dit mooie dagboek is uiteraard zeer geschikt voor alle kinderen, maar mogelijk nog belangrijker voor kinderen die soms moeite hebben met hun emoties voelen en delen zoals kinderen die hooggevoelig zijn of autisme hebben. 


Waarom dit boek en niet een ander?


Het mooie van dit dagboek is dat het kinderen (en hun ouders) aanzet om dagelijks even tijd te maken voor het erkennen en herkennen van emoties, wat natuurlijk erg belangrijk is en nuttig om te doen! Door regelmatig aandacht te besteden aan je emoties en een koppeling te maken met wat er die dag gebeurd is, leren kinderen beter hun emoties te herkennen en begrijpen. Dit zorgt voor meer begrip en houvast. Ofwel: hoe meer een kind weet wat emoties zijn en wanneer deze worden ervaren, hoe meer een kind hier grip op krijgt en niet altijd plotseling overvallen wordt door een heftige emotie. Dit maakt een kind sociaal-emotioneel weerbaarder; het kan uiteindelijk kiezen tot in hoeverre we deze emotie willen laten zien op dat moment en hoe we op de situatie reageren. Wat natuurlijk voor een heleboel kinderen, maar ook volwassen, erg nuttig is. ;)


Wil je meer weten over dit mooie en nuttige boek? Kijk dan hier:
www.bol.com/nl/nl/p/deltas-emotiedagboek-zo-voelde-ik-mij-vandaag/9200000098562920/


Meer leuke tips of reviews over kinderboeken?
Kijk hier: KINDERBOEKEN


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief!


Ken je ook ons Youtube kanaal al?

Maak jouw eigen website met JouwWeb