Pop-it Chocoladereep


Let op: een Pop-it is natuurlijk eigenlijk niet gemaakt om eten in te bereiden. Aangezien deze chocoladereep een grote hype is en ik het een erg leuk idee vind, wilde ik hem toch even delen met jullie, maar dagelijks eruit eten lijkt me niet zo'n goed plan. Een keertje kan neem ik aan niet zoveel kwaad, maar ik wilde het toch even benoemen :). Gebruik je liever niet de Pop-it dan kun je natuurlijk ook hetzelfde doen, maar een cakevormpje gebruiken. Veel plezier!


Wist je dat je naast het spelen met je Pop-it er ook je eigen chocholadereep mee kan maken? 

Na de enorme hype van de Pop It's is er iemand op het idee gekomen om er een chocoladereep mee te maken. Tja daar kunnen we alleen maar in meegaan natuurlijk. Njammie!! 

Benodigdheden: een reep chocolade, lekkere kleine dingetjes om in je Pop-it te stoppen zoals: M&M's, smarties, rozijntjes, manna's, hazelnoten, gedroogde cranberries, mini-marshmellows, leuke hagelslag of sprinkles, tumtummetjes, kokosrasp of schuddebuikjes (kleine kruidnootjes van Bolletje).

Smelt de chocoladereep au bain marie ofwel doe wat kokend water in een pannetje en zet daarin een kommetje. Doe de chocolade in kleine stukjes in het kommetje. Wacht en roer het door totdat alle chocolade gesmolten is. Uiteraard is dit geen kinderwerkje met dat hete water, dus let goed op. 

Als de chocolade helemaal gesmolten is is het tijd om je Pop-it erbij te pakken. Zorgt ervoor dat hij schoon en droog is. 

Zet verschillende lekkere kleine dingetjes neer in bakjes en laat je kindje zelf zijn Pop-it volstoppen en bepalen wat erin mag. Goede oefening voor de fijne motoriek! 

Als alle vakjes van je Pop-it vol zitten met lekker dingetjes kun je hem gaan vullen met de gesmolten chocolade. 

Schep met een lepel de Pop-it vol met de gesmolten chocoladereep. 

Schep hem helemaal vol en maak de bovenkant zo gelijk mogelijk. Daarna zet je hem in de koelkast en wachten maar!

Als de chocolade helemaal hard geworden is na een paar uurtjes is het tijd om te gaan smullen! Haal de chocolade uit de Pop-it en breek het in kleine reepjes. 

Eet smakelijk!

Mag ik al wat mammie? 

Ben je al misselijk? Maken we de volgende keer toch weer iets gezonds, zoals de Fruit Taart Pizza of de Piraten Boot Meloen of een Groente treintje!


Zin om meer leuke kinderrecepten te maken? Kijk hier: ETENVolg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is Lief! :)


Kom je zingen en spelen met Elsje het Elfje?