Ik voel me...


Ik voel me... is een boek vol met emoties. Dit mooie en leerzame boek gaat verder dan de vier basisemoties en legt ook uit wat eenzaamheid, jaloezie en trots zijn inhoudt. Hieronder een korte samenvatting van het verhaal en mijn review. 

 

Titel: Ik voel me.
Schrijver: Pimm van Hest. 
Illustraties: Iris Compiet. 
Uitgeverij: Clavis.
Prijs: 15,95 euro.
ISBN: 978 90 448 2237 3
Verkrijgbaar bij de boekhandel en online. 
Doelgroep: Kinderen vanaf 5 jaar. 


Het verhaal


Voel jij je ook weleens blij? Als je vlieger hoog in de lucht blijft of je een ijsje eet? Dan krijg je pretlichtjes in je ogen, en kun je heerlijk schaterlachen. Maar als je boos bent, lijkt het alsof er donderwolken boven je hoofd hangen. En je voelt je teleurgesteld als er regen valt, terwijl je hoopte op sneeuw. Je kunt van alles voelen en dat kan best wel verwarrend zijn. Bang, verdrietig, enthousiast en jaloers. Wanneer voel jij je zo? 

Een heerlijk kleurrijk prentenboek, dat kinderen wegwijs maakt in hun wereld van emoties. Voor iedereen vanaf 5 jaar. 


Wanneer kun je dit boek gebruiken?


Ik voel me... is een erg mooi boek dat verder gaat dan de vier basisemoties. Naast de emoties bang, boos, blij en verdrietig worden emoties als eenzaamheid, jaloezie, somberheid en teleurgesteld zijn besproken. Dit maakt het een erg geschikt en leerzaam boek voor de kinderen die al iets beter hun emoties kunnen onderscheiden en bekend zijn met de basisemoties. Door dit boek voor te lezen en door te praten over de emoties leren kinderen vanaf een jaar of 5 nog meer verschillen te herkennen in wat je allemaal kunt voelen. Voor peuters en jonge kleuters is de basisemoties goed leren herkennen vaak al lastig genoeg, maar kinderen die net wat ouder zijn leren met dit mooie boek dat er nog veel meer verschillende emoties bestaan in onze wereld. Je kan het boek voorlezen en gebruiken om te praten over emoties als leerkracht in groep 3 of 4, of gebruik het boek thuis met je eigen kindjes. Het boek is ook zeer goed bruikbaar als je een kindercoach of -therapeut bent. 


Waarom dit boek en niet een ander?


Zoals hierboven al beschreven gaat dit boek verder dan de meeste kinderboeken door meer dan alleen de basisemoties aan kinderen duidelijk te maken. Dat maakt dat in dit boek veel meer verschillende emoties behandeld worden dan in de meeste kinderboeken. Zo kan je met dit boek ook uitleggen en doorpraten over somberheid en zelfs depressieve gevoelens. Of over eenzaamheid of je onzeker voelen. Er zijn nu eenmaal veel meer emoties om over te leren en dit boek speelt hier op een erg leuke en leerzame manier goed op in. 

In het totaal worden er 12 verschillende emoties behandeld, namelijk: blij, verdrietig, somber, nieuwsgierig, boos, eenzaam, bang, trots, teleurgesteld, onzeker, jaloers en enthousiast. Elke emotie bestaat uit een dubbele bladzijde met illustraties van situaties waarin je deze emotie kunt ervaren en een bijpassende tekst. Er wordt beschreven wanneer je de emoties kunt voelen en wat deze emotie inhoudt. Alle emoties sluiten af met een vraag waar je over door kunt praten met de kinderen tijdens het voorlezen. Al met al een zeer interessant, mooi en leerzaam boek dus!

 

Wil je meer weten over dit mooie boek? Kijk dan hier: www.clavisbooks.com/book/ik-voel-me


Meer leuke tips of reviews over kinderboeken?
Kijk hier: KINDERBOEKEN


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief!


Ken je ook ons Youtube kanaal al?

Maak jouw eigen website met JouwWeb