Dromenvanger


Maak je eigen dromenvanger! Leuk om boven je bed te hangen in je slaapkamer! Wedden dat je er allemaal mooie dromen van krijgt...

Benodigdheden: een kartonnen bordje (of een stuk karton), een schaar, verf of stiften/wascokrijt, woldraad of touw, lijm en materialen om de dromenvangers mee te versieren zoals bijvoorbeeld glitterlijm, pailletjes, edelsteentjes, veertjes, knoopjes, kraaltjes, pomponnetjes, etc. 


Knip de binnenste ring uit het kartonnen bordje. Als je geen kartonnen bordjes hebt trek dan een pan of een kinderbord over op gekleurd karton en maak met een kleiner kommetje een rondje in het midden. Knip beide rondjes uit zodat er een ringvorm van karton ontstaat, zie foto.

Verf of kleur de ringen in met stiften of wascokrijt zoals je wilt. Indien je ze verft laat ze dan eerst drogen voordat je verder gaat.

Maak nu met een perforator drie gaatjes onderin de ring naast elkaar, zie foto. Maak met een satéprikker voorzichtig een stuk of 8 gaatjes rondom het gat in het midden. 

Rijg met woldraad of touw door de gaatjes waardoor een stervorm ontstaat in het midden van je kartonnen ring. Als je het leuk vindt kun je af en toe een pailletje of (strijk)kraaltjes meerijgen. Ga door tot je in elk klein gaatje geweest bent en maak het draad met een knoopje op de achterkant vast. De drie onderste grotere gaten zijn nogsteeds leeg. 

Rijg een stuk woldraad of touw door de onderste drie gaatjes en maak er een paar kraaltjes en een veertje aan vast. Eventueel kun je aan de bovenkant ook nog een gaatje maken met de perforator en daar een touwtje doorheen doen om de dromenvanger op te kunnen hangen.

Als je wil kan je de dromenvanger nog verder versieren met verschillende materialen zoals pomponnetjes, pailletjes, knoopjes, edelsteentjes, glitters, etc. 


Kijk hier voor meer leuke kinderinspiratie: VROLIJKE KOTERSVolg Vrolijke Koters op Instagram, Facebook, Pinterest en Youtube!


Delen is lief! 


Kom je zingen en spelen met Roodkapje en Draakje? 

Maak jouw eigen website met JouwWeb