Sneeuwpop Scheerschuim

Een sneeuwpop gemaakt van scheerschuim! Erg leuk om te doen en goed voor de zintuigelijke ontwikkeling! Heerlijk zacht en lekker kliederen mag!


Let op: Na het maken van dit blog las ik op internet (waarzitwatin.nl) dat het spelen met scheerschuim onbedoeld gebruik van dit product is en niet onderzocht is of dit veilig is. Aangezien er toch veel blogjes bestaan over het spelen met scheerschuim wil ik dit blog toch delen, maar de verantwoordelijkheid ligt dus bij jezelf! Wil je liever geen scheerschuim gebruiken? Gebruik dan bijvoorbeeld slagroom. Kleeft wat meer, maar is minder erg als het in de mond komt. Alleen geen idee hoe dat dan weer is als het in de oogjes terecht komt. Goed kortom: als je je kindje lekker wil laten spelen met bv scheerschuim let dan goed op! Zorg ervoor dat het niet in de mond en oogjes komt en je alles daarna weer goed afwast. 


Benodigdheden: scheerschuim, twee takjes, drie knoopjes, twee wiebeloogjes, een mondje en een neusje van chenilledraad, een sjaal gemaakt van gevlochten woldraad, een hoedje geknipt uit gekleurd karton, bakpapier en een potlood. 


Uiteraard kun je ook andere spulletjes gebruiken dan hierboven aangegeven. 

Leg een stuk bakpapier op tafel en teken met een potlood een groot en een kleiner rondje erop. Je kunt hiervoor een pan of bord omtrekken. 

Spuit het scheerschuim in de rondjes en laat je kindje het uitsmeren. 

"Mama mag ik hierin met mijn handen" vroeg mijn zoontje terwijl hij me twijfelachtig aan keek. 

Het kan zijn dat je kindje even moet wennen aan het gevoel van het scheerschuim, maar eenmaal bezig vinden bijna alle kindjes dit altijd erg leuk! 

Het spelen met scheerschuim is een goede stimulans voor de zintuigelijke ontwikkeling van kinderen. 

Kijk dit is dus de bedoeling: twee rondje boven elkaar... 

Maar dat het meer lijkt op wat mijn dochtertje van bijna drie jaar heeft gemaakt: een soort smeltende sneeuwpop, is helemaal niet erg!! Laat vooral je kindje lekker zelf spelen en kliederen! 

Leg de attributen op de sneeuwpop als je de twee rondjes hebt gemaakt, of iets dergelijks wat daarop lijkt. :)

Veel plezier!! Hieronder zie je de resultaten van mijn dochtertje van bijna drie jaar en mijn voorbeeld sneeuwpop. 

Zin om meer te knutselen?
Kijk dan hier: ALLE WINTER KNUTSELS!!Dit is een blog van Vrolijke Koters.


Kom je gezellig zingen en spelen met Roodkapje en Draakje?
Youtube Kanaal: Vrolijke Koters!