Thema Verjaardag!


Afgelopen januari werd mijn kleine meid alweer drie jaar! Ondanks alle Corona maatregelen wilde ik hier iets speciaals van maken zonder er veel tijd en geld aan kwijt te hoeven zijn. In dit blog deel ik tips om in deze gekke tijd toch iets bijzonders van een kinder verjaardag te maken! 

Maak je eigen verjaardagsslinger, bak prachtige (en stiekem erg simpele) confetti cupcakes of een confetti cake, maak een speciale verjaardagskroon en trakteer wat lekkers in een superleuke beker! Komen er nog wat kindjes langs? Doe dan wat leuke spelletjes! Of doe gezellig mee met een gratis online muziekspeelles van Roodkapje en Draakje! 


Stap 1: Versier het huis!


Stap 1: Versier het huis! Hang een slinger op. Blaas ballonnen op en hang deze met lint aan de slinger. Versier de stoel van de jarige bijvoorbeeld met wat ballonnen. 

Je kunt natuurlijk alles kopen daar is niks mis mee. Maar als je het leuk vind kun je ook deze speciale hartjes slinger zelf maken! Hij is gemaakt van gekleurd karton, waterverf, oude kranten en lint. Hij is echt niet moeilijk :) Met een zwarte stift kun je de naam en leeftijd van de jarige erop schrijven!

In het Hartjes blog staat de beschrijving: Hartjes


Stap 2: Bak iets lekkers!


Stap 2: Bak iets lekkers!

Bij een verjaardag hoort iets lekkers! Je kunt natuurlijk een kant en klare taart kopen of zelf een uitgebreide mooie taart maken. Normaal gesproken neem ik uren de tijd om een mooie taart te maken, maar nu met mijn lichamelijke klachten en de kinderen veel thuis wilde ik iets wat wel ECHT leuk en speciaal eruit ziet, maar niet ingewikkeld is en weinig tijd kost. Dus ik maakte confetticake en cupcakes! Ze zijn super leuk en echt niet moeilijk! Deze super vrolijke confetti cupcakes heb ook jij zo op tafel staan!


De beschrijving vind je hier: Confetti Cake

De confetti cupcakes zijn het makkelijkste en minst tijdrovend om te maken. Een confetticake is uiteraard ook super leuk en niet moeilijk!

De binnenkant van de cupcakes en cake bevat natuurlijk ook eetbare confetti!


Stap 3: Maak een mooie verjaardagskroon!


Oké het huis is versiert en je hebt wat lekkers in de oven staan...dan is het nu tijd voor stap 3: Maak een mooie verjaardagskroon! 

Om mijn dochtertje nog meer het gevoel te geven dat ze jarig was wilde ik een speciale verjaardagskroon maken. Hoe? Geen idee! Dus begon ik maar wat te knippen...uiteindelijk werd het dit exemplaar! Meer dan een schaar, lijm, een nietmachine en gekleurd karton heb je niet nodig! 

De beschrijving vind je hier: Verjaardagskroon

Uiteraard kun je de kroon helemaal aanpassen in welke kleur je wilt en welke letters en cijfers. Oma was net daarna jarig dus kreeg ook zij een exemplaar.


Stap 4: Trakteren!


Stap 4: Het is tijd om te trakteren!

Coronaproof trakteren, maar toch iets speciaals zonder er veel tijd en kosten aan kwijt te zijn was nog even een uitdaging. Uiteraard wilde ik wel iets zelf maken, maar uren lang ermee bezig zijn had ik geen tijd voor. Iets bakken mag niet ivm Corona dus verdiepte ik me in traktatie bekers maken! Ideaal want je kunt er zelf indoen wat je maar wilt! 

Voor mijn dochtertje koos ik voor de sneeuwpop bekers. Ze werden gevuld met een zakje tumtummetjes en een mandarijntje. Daarna bedacht ik me dat er ook nog een doos nodig was om ze in te vervoeren en maakte dus een bijpassende sneeuwpoppendoos. 

De beschrijving van alle traktatiebekers en de doos vind je hier: Traktatie Bekers


Stap 5: Kinderfeestje!


Voor mijn dochtertje hebben we geen kinderfeestje gedaan nog dit jaar. Mijn zoontje vierde afgelopen september zijn verjaardag en daar had ik een heel uitgebreid kinderfeestje voor georganiseerd. Het thema was ridders. Ook als je een heel ander thema wil doen kun je in het Ridder Thema blog nog wel wat tips en ideetjes vinden!

Hier vind je het blog: RIDDER THEMA/FEESTJE!!

We deden een speurtocht met een allemaal spelletjes. Ook al wil je een heel ander thema dan kun je de spelletjes toch ook  gebruiken. Gewoon een ander thema eraan geven! Hieronder vind je het blog over hoe je een speurtocht kunt organiseren en de gratis te downloaden ridder spelletjes kaarten. 

De link: Ridderspeurtocht


Kinderfeestje Tip: Muziekspeellessen! Zingen en spelen met Roodkapje en Draakje!


De gratis online muziekspeellessen van Vrolijke Koters zijn ook erg leuk om te doen met een klein groepje kindjes en dus zeer geschikt voor een verjaardagsfeestje! Op Youtube Kanaal: Vrolijke Koters staan er een heleboel! Hieronder heb ik er een paar uitgelicht. 

Aanvullend kun je samen met de kindjes een knutselwerkje uit de muziekspeellessen maken. Of knutsel je eigen instrumentje! Roodkapje en Draakje laten je op Youtube zien hoe! Hieronder vind je ook een paar zelfmaak-muziekinstrumentjes uitgelicht! 


Roodkapje en Draakje blijven deze keer thuis in Nederland! Ze laten hun huis zien aan de kindjes, rijden met de trein, trekke gekke bekken en worden betoverd door een tovenaar! Een lekker gekke les dus...doe je gezellig mee? 

Benodigdheden: 2 (zelfgemaakte?) instrumentjes, eventueel een toverstafje of handvlieger of danssjaaltje. 


Anna en Draakje nemen de kindjes mee naar het Kabouterbos. Heel stil...want ze liggen nog te slapen! Samen met kaboutertje Pim gaan ze zich wassen. 

Benodigdheden: een washandje en 2 (zelfgemaakte?) instrumentjes.


Roodkapje en Draakje nemen de kindjes mee naar Scandinavië! Ze mogen varen op de boot van Piet Piraat, zien visjes en komen Lina de Zeemeermin tegen! 

Benodigdheden: een (zelfgemaakt?) instrumentje.

Na de les kun je Lina de Zeemeermin ook knutselen! Je vindt haar hier: Zeemeermin


Anna en Draakje leggen uit hoe je van een wc-rolletje en de kleurplaat van Vrolijke Koters heel makkelijk je eigen muziekinstrumentje maakt! 

Draakje Kleurplaat
PDF – 1,3 MB 219 downloads

Je kunt ook een leuk trommeltje maken van een leeg blikje en de kleurplaat van Vrolijke Koters! Anna en Draakje laten je zien hoe!

 

Let op met kleine kindjes want de binnenkant van een blikje is meestal best scherp. 


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube! Maak jouw eigen website met JouwWeb