Sinterklaas Fudge


Zelf fudge maken is echt super makkelijk en lekker! Je kan de fudge met van alles versieren: smarties, rozijntjes, kleine marshmellows, stukjes koek, nootjes, cranberries, etc. Maar je kan er ook allerlei verschillende thema's mee bedenken! Maak bijvoorbeeld Koekiemonster, Halloween of Eenhoorn fudge. Je kan ook Sinterklaas fudge maken! Njammie!


Ingrediënten: 400 gram melk of pure chocolade, een blikje gecondenseerde melk, een cakevorm en bakpapier. Lekkere versiersels zoals smarties, kruidnoten, Sinterklaas schuimpjes, snoepjes en vrolijke sprinkles.  


Doe de gecondenseerde melk in een pannetje. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze bij de melk in het pannetje. 

Zet de pan op laag vuur en roer het met een lepel door tot alle chocolade gesmolten is. 

Vouw een stuk bakpapier dubbel en bekleed het cakeblik ermee. Zorg ervoor dat alle kanten bedekt zijn. 

Als alle chocolade gesmolten is schep je het mengsel met een lepel in de cakevorm. Verdeel het zo gelijkmatig mogelijk. 

Nu is het tijd om de fudge te versieren! Verdeel de grotere versiersels zoals de Sinterklaas snoepjes, schuimpjes en kruidnootjes over het cakeblik. Duw ze een klein beetje in het mengsel zodat ze vast blijven zitten. 

Strooi daarna de kleinere versiersels gelijkmatig over het cakeblik en duw ook deze voorzichtig een klein beetje aan. 

Zet het cakeblik in de koelkast en wacht tot het hard is geworden. Dit duurt een uur of drie. Als de fudge wat steviger geworden is kun je hem voorzichtig uit het cakeblik halen. 

Daarna kun je de fudge in stukken snijden en natuurlijk: opeten! Njammmm! Eet smakelijk!

Zin om meer te knutselen of trek gekregen in wat lekkers? 
Kijk hier: SINTERKLAAS



Volg Vrolijke Koters op Instagram, Facebook, Pinterest en Youtube!


Delen is lief! :)


Zing en speel je mee met Anna en Draakje in het kabouterbos?