Dolfje Knutselen


Iedereen kent het superleuke boek Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon natuurlijk wel! Met deze tips maak je eenvoudig je eigen Dolfje Weerwolfje! 

Benodigdheden: een blauw papier (of andere kleur), goede wascokrijtjes, rood en wit papier, een schaar en lijm. Eventueel twee wiebeloogjes. 

Tip: kleine kinderen die moeite hebben met tekenen kun je Dolfje ook laten maken door het plakken van watten, zie onderaan dit blog!


Het boek: Dolfje Weerwolfje


Uiteraard is het leuk om voor het knutselen eerst even een stukje in het boek te lezen van Dolfje Weerwolfje. Wist je dat er ook een mooie verfilming van gemaakt is en je ook het luisterboek kunt afspelen? 


Dolfje Weerwolfje maken


Knip uit rood papier het shirt van Dolfje en plak deze op je blauwe blaadje met lijm. 

Teken met wit wascokrijt het hoofd van Dolfje. 

Teken daarna ook de oren, armen en handen van Dolfje met wit wascokrijt. 

Knip uit rood papier een klein neusje en een mond en plak deze op het hoofd van Dolfje met lijm. Knip uit wit papier twee tanden en plak ook deze op. Plak daarna de wiebeloogjes op of teken zelf de oogjes met een zwart wascokrijtje. 

Teken nu het brilletje van Dolfje met een zwart wascokrijtje. Kleur ook de handjes en de oortjes in met een roze wascokrijtje. Op het neusje kun je nog twee kleine zwarte streepjes zetten als je wilt. Klaar is je zelfgemaakte Dolfje Weerwolfje! 

Om het helemaal af te maken kun je nog een maan, sterren en een tekstwolkje bij Dolfje tekenen. 

Voor het tekenen van Dolfje is het handig om wascokrijtje te gebruiken die veel pigment bevatten en goed kleur afgeven. Ik gebruikte deze supergoede en goedkope wasco's van Cray-Pas en bestelde ze bij de Rolf Groep. Ze staan vermeld onder tekenmaterialen en dan waskrijt. 

Kijk hier: https://bit.ly/3xNEC7a


Dolfje maken van watten


Voor mijn kleine meid van 4 jaar was Dolfje tekenen nog wat te lastig dus liet ik haar Dolfje maken van plukjes watten.

Knip uit rood papier het shirtje van Dolfje en plak deze op een blauw vel papier. Laat het kindje watten opplakken met lijm om de armen, handen en het hoofd van Dolfje te maken. 

Plak nog wat watten op als oren. Knip uit rood papier een mond en een klein neusje en plak deze op het hoofd van Dolfje met lijm. Knip uit wit papier twee tanden en plak ook deze op. Plak daarna de wiebeloogjes op of maak zelf oogjes van wit papier en een zwarte stift. Eventueel kun je van papier nog een brilletje knippen voor Dolfje en de maan en sterren tekenen. 
Meer leuke kinderboeken tips? Kijk hier: KINDERBOEKEN
Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief! :)


Kom je zingen en spelen met Elsje het Elfje?