Traktatie Bekers

Afgelopen januari mocht mijn kleine meid voor het eerst trakteren! Normaal gesproken zou ik wat gebakken hebben, maar vanwege corona mag dit natuurlijk niet nu. Toch wilde ik zelf iets leuks maken, maar er niet al te veel tijd aan kwijt zijn. Dus verdiepte ik me in traktatie bekers maken. Niet moeilijk, goedkoop en je kunt erin doen wat je maar wil...ideaal! Ik maakte een heleboel sneeuwpop bekers. Om het helemaal af te maken maakte ik een sneeuwpop-doos om alle bekers in mee te nemen naar de peuterspeelzaal.

Je kunt de bekers natuurlijk ook gewoon voor jezelf maken! Vul de kip of konijn beker met paaseitjes of drink warme chocomelk uit je sneeuwpop beker! Limonade smaakt natuurlijk ook veel lekkerder uit je eigen eenhoornbeker! 


Sneeuwpop Bekers!


De sneeuwpop bekers! Zo simpel en zo vrolijk! Leuk om iets in te doen en te trakteren, maar je kunt er ook eentje voor jezelf maken en er lekker warme chocomelk uit drinken. :)

Benodigdheden: kartonnen bekertjes, een zwarte stift, een oranje stift, crêpepapier, schaar en lijm. 

Teken eerst de oogjes met een zwarte stift op de beker. Teken dan de oranje wortelneus. Teken daarna de mond met een zwarte stift en de knopen. De knopen kun je natuurlijk ook een andere kleur geven dan zwart. 

Je kunt zelf allemaal verschillende gezichtjes en uitdrukkingen bedenken voor de sneeuwpoppen. Hieronder vindt je wat voorbeelden. 

Knip een strookje af van de crêpepapier. Plak de strook met lijm aan de achterkant van de beker vast ter hoogte van de nek en maak een knoopje aan de voorkant van de sneeuwpop beker. 

Vul de traktatie beker met wat je maar wil! Ik had er een zakje tumtummetjes en een manderijn ingedaan. Maar je kunt natuurlijk ook een doosje rozijntjes of andere uitdeelsnoepjes erin doen. 


Een Sneeuwpop Doos!


Toen ik de sneeuwpop bekers af had bedacht ik me dat ze ergens in moesten om ze mee te kunnen nemen naar de peuterspeelzaal. Dus maakte ik een vrolijke sneeuwpopdoos! 

 

De zijkanten van de doos heb ik beplakt met wit papier en met stiften heb ik er sneeuwpoppen op getekend. Met strookjes crêpepapier maakte ik de sjaaltjes. Een wortelneusje knipte ik uit oranje papier. Uit gekleurd karton knipte ik de hoedjes en strikjes. Nog wat watjes ernaast als sneeuwvlokjes en klaar!

Hier zie je de sneeuwpoppen. 

Alle sneeuwpopjes inladen! :)


Eenhoorn Bekers!


Ook erg leuk om te maken: eenhoornbekers! Voor jezelf of om te trakteren. 

Benodigdheden: kartonnen bekers, crêpepapier, schaar, lijm, wiebeloogjes of een zwarte stift, een roze stift, gekleurd papier of karton, eventueel kleine ponponnetjes. 

Teken met een roze en een zwarte stift de neus van de eenhoorn. Plak de wiebeloogjes op de beker of teken de oogjes met de zwarte stift. Knip 4 stroken uit het crêpepapier. Knip een hoorn uit gekleurd papier of karton. Knip 8 bloempjes uit gekleurd papier of karton. 

Plak de bloempjes per twee stuks over elkaar op de beker. Plak er eventueel een ponponnetje op of teken vier stipjes in het midden. Plak de hoorn op de beker. Niet met een nietmachine de stroken crêpepapier vast aan de achterkant van de beker. Klaar!


Konijn Bekers!


Je kunt ook een lief konijntje maken van een kartonnen bekertje. Leuk om te vullen met iets lekkers en uit te delen, maar ook leuk om voor jezelf te maken en te vullen met paaseitjes bijvoorbeeld. 

 

Benodigdheden: kartonnen bekers, zwarte stift, roze stift, wit papier, lijm, schaar, eventueel chenilledraad en wiebeloogjes. 

Teken een roze neus en een zwarte mond en snorharen op de beker. De ogen kun je ook tekenen of gebruik wiebeloogjes. Knip twee oren en twee pootjes uit het witte papier. Teken met een roze stift het binnenste van het oor en de pootafdruk erop. 

Plak de pootjes en de oren op de beker met lijm.

Je kunt als je wilt nog twee gaatjes maken aan de bovenkant van de beker met een satéprikker en daarna chenilledraad daar doorheen doen (zie de foto's bij de kip hieronder). Dan heb je ook nog een leuk handvat. Om het chenilledraad kun je nog strijkkralen rijgen van te voren! 


Kip Bekers!


Deze kip bekers zijn ook leuk om te trakteren, maar kun je ze ook vullen met paaseitjes en maken voor jezelf!

Benodigdheden: kartonnen bekers, veertjes, lijm, schaar, oranje en rood papier of karton, een zwarte stift, eventueel wiebeloogjes, chenilledraad en strijkkralen. 

Knip uit het rode papier een hanenkam en uit het oranje papier een snavel. Plak de hanenkam en de snavel op de beker. Teken met een zwarte stift de oogjes of plak twee wiebeloogjes op de beker. Plak de veertjes aan de zijkanten van de beker. 

Rijg de strijkkralen om het chenilledraad. 

Maak met een satéprikker twee gaatjes aan de bovenkant van de beker. 

Doe het chenilledraad door de gaatjes. Hou een stukje chenilledraad over wat je terugtrekt en om het andere chenilledraad heenwikkelt. Zo blijft het vast zitten en heb je een vrolijk handvat voor je beker. 


Hartjes Bekers!


Je kunt ook deze lieve hartjes bekers maken! Je kunt ze maken voor: te trakteren, zelf uit te drinken, moederdag, vaderdag of geef ze aan je opa en oma! 

De beschrijving vindt je hier: Hartjes


Dit is een blog van Vrolijke Koters.


Maak kennis met Piet Piraat en Lina de Zeemeermin!

Maak jouw eigen website met JouwWeb