Piraten Cake
Bij een piratenverjaardag of feestje hoort natuurlijk ook een stoere piratenboot cake! Met de stap voor stap beschrijving hieronder maak je deze gemakkelijk zelf!
ARGHHH! Ofwel suc6! ;)
Ingrediënten voor het cake beslag: 200 gram suiker, 200 gram ongezouten roomboter, 200 gram zelfrijzend bakmeel (of 200 gram bloem met 6 gram bakpoeder) , 4 eieren, een klein beetje vanille extract of de binnenkant van een vanillestokje (liefst geen vanille essence), een snufje zout en eventueel 2 eetlepels cacao.
Om te versieren: smarties, chocoladestokjes, kitkats, chocolade pasta, eventueel blauwe sprinkles, blauwe voedingskleurstof, boter, haaien snoepjes, een piraten poppetje en zelfgemaakte of gekochte zeilen voor de boot.
Benodigdheden voor de cake: cakevorm.
Basis recept voor de cake
Verwarm de hetelucht oven voor op 170 graden.
Mix met de mixer de boter tot een zachte creme.
Voeg de suiker toe aan de boter en mix het 5 minuten tot een zachte luchtige structuur ontstaat.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het suiker/boter mengsel. Wacht met toevoegen van het volgende ei tot het andere ei helemaal opgenomen is in het mengsel. Klop dan nog drie minuten langer door om het mengsel wat luchtiger te maken.
Laat je kindje ook lekker mixen. Let wel op dat de mixer diep in de kom blijft, want anders spat de hele keuken onder met het cakebeslag. Ik spreek uit ervaring ;)
Schep met een lepel of een spatel daarna de bloem door het mensgel heen. Voeg een snufje zout toe.
Als je een marmercake met chocolade ervan wil maken doe dan één derde van het cake beslag in een andere kom. Doe hier twee eetlepels cacaopoeder bij en roer het goed door elkaar heen.
De cake bakken
Vet een cakeblik in met boter.
Bestuif de cakevorm met bloem.
Als je alleen een vanillecake ervan wilt maken kun je nu gewoon al het cakebeslag in de cakevorm doen.
Maak je een marmercake? Doe dan eerst de helft van het witte vanille cakebeslag in de bakvorm.
Verdeel dan het bruine chocolademengsel over de cakevorm.
En verdeel daarna de ander helft van het witte vanillemengsel over de bakvorm. Maak met een mes een ronddraaiende beweging door het beslag. Doe dit een paar keer, maar niet te vaak anders lopen de kleuren teveel door elkaar heen.
Strijk de bovenkant van het beslag plat en doe de cake in de oven. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Ga na 50 minuten even kijken. Is de cake al lichtbruin? Haal hem dan uit de oven. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker erin te prikken. Als de satéprikker helemaal schoon is dan is de cake gaar! Zo niet: zet de cake dan nog 5 minuten langer in de oven en controleer dan opnieuw of de cake al gaar is.
Let op: doe de oven niet eerder open tijdens het bakken, want dan stort de cake in!
Laat de cake eerst 5 a 10 minuten afkoelen in de cakevorm.
Haal daarna de cake eruit en laat hem verder afkoelen op een taartrooster (of op een bord als je dat niet hebt).
Als de cake afgekoeld is snijd je met een groot mes de bolle bovenkant eraf.
Als de bovenkant van de cake helemaal platgemaakt is met het mes keer de cake dan om. Nu is de cake helemaal recht aan de bovenkant en makkelijker te versieren.
Smeer met een spateltje of een bot mes de hele cake in met de chocoladepasta.
Plak een hele kitkat op de voor en de achterkant en een paar losse reepjes op de bovenkant.
Steek aan allebei de kanten van de cake drie chocoladestokjes als roeispanen.
Versier de cake nu met de smarties.
Als je wil kun je wat boter kleuren met blauwe kleurstof en uitsmeren om de boot als zee.
Strooi daarna de blauwe sprinkles op de gekleurde boter en leg de haaiensnoepjes erop.
Zo heb je natuurlijk al een superleuke simpele piratenboot!
Maar je kan de cake ook versieren met kant-en-klaar gekochte zeilen voor de boot! Deze komen van www.liefenjarig.nl
Maak jouw eigen website met JouwWeb